Medici salajeni pe podium

0
1077

 

Medici salajeni pe podium

De patru decenii in diferite state de pe mapamond se desfasoara in fiecare an Jocurile Mondiale ale Medicinei si Sanatatii (Jeux Mondiaux de la Medicine et la Sante, cunoscute in limba engleza sub denumirea de Medigames.Ziare prestigioase din unele tari ( Le Monde, Corriere de la sera, Dnevnik, etc) au inserat in paginile lor materiale despre acest concurs sportiv. Este si onoarea ziarului nostru de a scrie despre acest eveniment, avand in vedere ca patru paricipanti din Salaj au obtinut prestgioase medalii de-a lungul anilor. Dr. Minodora Bogdan, anul acesta a participat pentru a saptea oara la acest concurs care s-a tinut in Muntenegru, la Budva. Prima paricipare a doctoritei a fost la Zagreb in anul 2013 unde a obtinut medalia de aur la aruncarea greutatii. De atunci n-a fost editie a concursului in care sa nu urce pe podium. De pilda anul acesta a urcat de sase ori pe treapta cea mai inalta a podiumului si de opt ori pe treapta a doua. Asta in contextul in care la Budva au participat 2100 de concurenti la diferite ramuri sportive, din 45 de tari. Dr. Minodora Bogdan s-a axat pe atletism, dar sa nu uitam ca ea a infiintat si o echipa de volei care cu doi ani in urma si-a facut prezenta in concurs. In paranteza fie spus Minodora Bogdan a fost decarata "sportivul anului" de catre Athletic Cardio Club. Intrebata ce motivatie are sa participe la numeroase concursuri sportive, doctorita spunea ca “Trupul si sufletul sunt doua entitati gemene.Vreau sa am grija si de una si de alta" Dar Minodora Bogdan nu este singurul medic salajean care a obtinut medalii la prestigiosul concurs mondial pentru medici si cadre medicale. De pilda medicul Ramona Wolf a otinut cinci medalii, din care trei de aur , la sah, medicul Rodica Fit a urcat de sase ori pe podiumul de premiere, iar medicul Livia Anglescu a obtinut un argint si un bronz.

Urmatoarea editie, cea de a 41-a din anul viitor va avea loc in Portugalia. Dr. Minodora Bogdan a primit deja invitatia pentru participare. Ea nadajduieste ca va atrage si alti medici si cadre medicale din Salaj sa-si faca prezenta la prestigiosul concurs sportiv.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.