Medicamentul necesar pentru bolnavii de tiroida lipseste din farmacii

5
1208

 

Medicamentul necesar pentru bolnavii de tiroida lipseste din farmacii

Situatie grava pentru pacientii salajeni si nu numai, cu probleme ale tiroidei. Acesti bolnavi pot face complicatii foarte grave, uneori chiar letale, daca nu iau medicamentul timp de sase saptamani.

Ramasi fara solutii, unii oameni cauta ajutor pe retelele de socializare, iar de multe ori gasesc sprijin in afara tarii.

Pe Facebook exista chiar si un grup dedicat acestei probleme, numit "Euthyrox Romania".

La o cautare mai amanuntita vedem ca medicamentul poate fi comandat direct din Germania, de unde, cu tot cu transport, costa 22 de euro, adica de peste zece ori pretul din farmaciile romanesti. Nu lipsesc nici ponturile: "Se aduce pe la farmacii, cate cinci cutii, cu 25,5 lei, iar cine are pile..., are", scrie un alt membru al grupului.

Dr. Ligia Marincas, managerul Directiei de Sanatate Publica Salaj transmite ca s-au luat masuri pentru gasirea de solutii rapide. Totodata s-au facut demersuri, atat la Agentia Nationala a Medicamentului, cat si la alte institutii medicale.

Noul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru a declarat recent ca medicamentul va exista curand in farmacii si ca va fi marita cantitatea de Euthyrox care va fi adusa pe piata din Romania.

Pe site-ul medicamentelipsa.ms.ro, puteti gasi o lista cu situatia tuturor medicamentelor care lipsesc din farmacii.

Criza Euthyrox a inceput la inceputul lunii februarie 2020. Medicamentul este fabricat in Germania, iar distribuitorii romani spun ca au importat aceleasi cantitati ca in trecut.

 

 

COMENTARII

  1. Du-te ma 10:24 !Tu ai camara plina de alimente +masti protectie+manusi+solutii de dezinfectie ,ultimele le-ai "imprumutat" de la munca din banul public.Tu vorbesti gunoi pesedist !care ai de toate iar muncitorul din privat nu are decat firimiturile lasate de voi si mai si lucreaza sa creeze plus valoare pentru ca voi sa luati lefuri nesimtite si nemuncite.

  2. Nu TOTI partonii au prea mult, cum nici TOTI bugetarii au de toate. Cunosc ,,patroni,, cu 2 angajati, care nu sunt ajutati de niciun fel, la fel cum stiu bugetari modesti, cu rate generate de ,,siguranta,, locului de munca, aveniturilor constante prin urmare...Acum totul e miscator si nesigur, numai de raca asta nu mai era nevoie... Revin la razboiul dintre noi. Nu vedeti ca s-a ajuns la o polarizare maxima? Bugetar vs. muncitor la privat, pnl-ist vs. psd-ist, diaspora vs. cei ce au ramas, tineret vs. pensionari? Nu poti sa nu te-ntrebi DE CE ??? Medicamente esentiale pt. cei cu diverse afectiuni care presupun tratament zilnic, nu mai sunt de gasit. Nu era mai cinstit sa spuna raspicat si limpede - ma, de voi nu mai avem nevoie!? KAPUT!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.