Meci tensionat: Phoenix Simleu-UMF Cluj-Napoca 3-1

0
6

Interes major al simleuanilor jucatori, antrenori, conducatori si spectatori (dar si al clujenilor!) – pentru prima confruntare sportiva oficiala din acest an, din cadrul fazei a II-a (play off), etapa a doua, turul intai, a Campionatului National al Diviziei de Volei A2, seria Vest. De aceea, meciul a fost, pe alocuri, unul incordat, chiar tensionat. Si, aceasta, mai ales in tabara gazdelor, surprinse de prestatia, peste asteptari, a echipei clujene. Oaspetii, printre care simleuanul Ioan Cristian Chiorean (fost elev al subsemna-tului), au fost “enervant” de disciplinati tactic si dezinvolti in jocul lor, inca din debutul partidei, reusind, apoi si setul de onoare, lucru pe care nu l-au facut in cele doua intalniri anterioare. Ca o curiozitate, ei au pierdut seturile la acelasi scor: 18! Localnicii au jucat fluctuant, cu greseli la serviciu (13!) si la preluare, fiind deficitari, uneori la constructia atacului pe zone favorabile, oferite de talia mica a unor Adversari. In acest context, credem ca ei au platit “tributul” lipsei unor meciuri de verificare. Conducerea tehnica – Teofil Chis, director tehnic si Mircea Abraham, antrenor principal – a efectuat doar o schimbare, la jumatatea setului patru. Totusi, victoria salajenilor, obtinuta dupa 100 de minute de la fluierul de incepere, este, pe cat de meritata, pe atat de importanta.
Jocul din prima jumatate a setului intai a fost controlat de clujeni, ei conducand cu cate trei-sase puncte: 4-1, 7-4, 11-5, 12-7. Simleuanii si-au revenit din “apatie” (12-12), avandu-l pe Silaghi, la serviciu si pe Harlisca, Suson si Stoica, la fileu. In continuare, ei s-au distantat progresiv (18-15, 20-16, 23-17), adjudecandu-si setul la 18. Setul al doilea a devenit dramatic, cu precadere, prin evolutia scorului. Ambele combatante au fost in avantaj, dupa sase egalitati de scor, dar, la un moment dat, oaspetii aveau 19-16, spre iritarea localnicilor, care au echilibrat, totusi, tabela de scor: 21-21. Fiecare echipa a avut “minge de set” (24-22, clujenii si 25-24 simleuanii), dar s-au impus, in prelungiri, oaspetii, cu scorul de 27 – 25. Si cel de-al treilea set a demonstrat combativitatea clujenilor, care, pana dincolo de jumatatea lui, au rezistat presiunii gazdelor: 9-9, 11-11, 14-14. Al doilea T.O. tehnic a fost un sfetnic bun pentru simleuani, care, dupa 22-16 si 23-17, au castigat la 18. In ultimul set, dupa 3-3, ai nostri s-au aflat permanent la conducere ( 8-5, 18-14, 22-16, 23-17), incheind conturile, tot la 18. La Phoenix au jucat: Mihai Silaghi, Andrei Harlisca (Marius Mascovits), Silviu Suson, Radu Stoica, Vlad Negrean si Emanuel Lung.
Au arbitrat corect: Cristian Serei, principal, Vasile Bucsa, secund (ambii din Baia Mare), Marin Stefan, scorer (Simleu Silvaniei), Mircea Bardasu si Ionut Buciu, asistenti (ambii din Zalau). Asistenta medicala a fost asigurata de dr. Nicolae Horatiu Cristea, iar directorul concursului a fost, ca de obicei, dl. Nicolae Ilies, secretarul CS Phoenix. Sambata, 14 martie a.c., simleuanii vor juca, in deplasare, tot cu UMF Cluj-Napoca, in cadrul turului al doilea, al etapei a doua , din faza a II-a de campionat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here