Meci spectacol in Sala Sporturilor din Zalau

0
2281
Meci spectacol in Sala Sporturilor din Zalau
Miercuri de la ora 19.00, un numar mare de spectatori au fost martorii unei partide de handbal deosebit de atractive, protagoniste fiind H.C. Zalau (manager general prof Gheorghe Tadici, antrenor principal Sorin Radulescu) si Tomis Constanta (antrenor principal Kurtes Goran). Meciul a debutat cu echipa gazda in postura de favorita, si cu un gol ultrarapid, in secunda 8, inscris de extrema de buzunar Alina Czeczi, jucatoare care a reusit, pana la finalul partidei 6 goluri, unele pe contraatac, dar si din postura de aruncatoare de la 9 metri, in ciuda staturii care nu o avantajeaza pentru asemenea executii. In minutul 3 era deja 3-0 si spectatorii au simtit ca este rost de spectacol, aplaudand fiecare reusita a favoritelor. Chiar daca partida a fost transmisa de postul de televiziune DIGI TV, multi zalauani au dorit sa le fie alaturi componentelor echipei, scandand" Hai Zalau" si aplaudand la scena deschisa (in picioare).

De subliniat ca in formatia de pe litoral erau si doua foste jucatoare in lotul Zalaului,cu ani in urma, portarul Mihaela Blaga-Cracana si fostul coordonator de joc la nationala - Mihaela Ignat - Paraianu.

Doua au fost momentele cheie ale primei reprize: intre minutele 9 si 13 cu 4 goluri consecutive si alte 4 intre minutele 14-20, tot cu patru, ambele in favoarea salajencelor. De altfel, prima repriza a fost a echipei noastre, terminandu-se cu un avantaj de 6 goluri, 14-8.

Repriza a doua a fost mult mai echilibrata, constantencele luptand cu ardoare pentru a tine pasul cu echipa gazda si pentru a evita o diferenta prea mare. In aceasta parte s-a mers cap la cap, gol Zalaul- gol Constanta, cu un plus de partea oaspetelor, repriza incheindu-se in favoarea lor cu 13-14.Dar, trebuie sa recunoastem ca niciodata nu s-a pus problema invingatoarei si a rezultatului final De remarcat evolutia foarte buna a tinerei portarite Mihaela Cheta care i-a incantat pe spectatori cu interventii salutare.

Partida a fost arbitrata de cuplul Vasile Pavel si Marian State, ambii din Buzau, cu experienta in partide dificile.

Celelalte rezultate ale etapei a III-a: HC Dunarea Braila-CSM Cetate Devatrans Deva 32-27, Stiinta Bacau- Rulmentul Urban Brasov 28-36, Universitatea Jolidon Cluj- HCM Buzau 37- 23, Oltchim Rm.Valcea- HCM Roman 35-23, Rapid CFR -HC Otelul 25-37, HCM Stiinta Baia Mare- Universitatea Resita 35-25.

Pe primele 3 locuri, la egalitate de puncte, 6:Stiinta Baia-Mare, Oltchim, Rulmentul Brasov. FC Zalau este pe locul 5, cu 4 puncte, la egalitate cu alte 3 formatii: HC Braila, U Jolidon si Otelul.

Urmatoarea etapa, in 3 octombrie, cu partidele: Cetate Deva - U.Resita, Otelul - Stiinta B.Mare, Tomis- Rapid, Roman - Zalau, Buzau- Oltchim, Rulmentul - U Jolidon, Dunarea Braila - Stiinta Bacau.

H.C. ZALAU: Mihaela Cheta, Mirela Nichita- portari, Adriana Holhos (7 goluri), Oana Bidascu (3),Aurelia Cristoaica (1), Florina Turcas, Andrada Trif, Czeczei Alina (6), Crina Ailincai, Elena Babeanu (8 goluri, 6 din aruncari de la 7 metri), Georgiana Coadalata (2), Elena Viscreanu, Nicoleta Holfea, Ana-Maria Somoi Lazer.

Tomis Constanta: Mihaela Blaga, Maria Borosi, Loredana Mateescu (3), Mihaela Ignat-Paraianu (2), Oana Carstea, Ionela Topa (5), Alexandra Iovanescu(1), Florina Zamfir (4), Mihaela Sefer, Andreea Tilvac(2), Szabo Gabriela, Diana Drutu(2), Janina Luca, Elena Avadanii (3).

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.