SondajRSS Feed

Aproximativ 10.000 de oameni au participat la cea mai longeviva serbare campeneasca din Transilvania

Masurisul oilor de la Pria s-a tinut si anul acesta fara oi; au luat in schimb cuvantul doi parlamentari

16 Mai 2018

Peste 10.000 de salajeni au participat duminica, 13 mai, la Masurisul oilor de la Pria, singura serbare campeneasca din Transilvania care se organizeaza de peste 50 de ani. Chiar daca de cativa ani oierii nu mai aduc oi, sarbatoarea isi pastreaza farmecul. Anul acesta, la eveniment a concertat renumitul interpret Aurel Tamas, dar si Alex de la Orastie, Vasile Coca, care este si fiu al satului, si alti artisti locali din Salaj. 

Cum rar politicienii gasesc 10.000 de oameni la un loc, doi parlamentari au profitat de ocazie si s-au urcat pe scena, nu sa cante, ci sa transmita fiecare cate un mesaj multimii de salajeni prezenti la serbare. Ambii deputati, Lucian Bode si Liviu Balint, au fost aplaudati la scena deschisa dupa ce au terminat de spus fiecare ce a avut de transmis.

Lucian Bode le-a recomandat micilor producatori
sa se asocieze pentru a lua bani europeni

Deputatul PNL Salaj Lucian Bode ne-a sumarizat si noua ce a declarat in fata celor prezenti la serbarea campeneasca de la Pria.
"La fel ca în ultimii 12 ani, astazi (n.r. -13 mai) am participat la o noua editie a serbarii masurisului oilor, un eveniment deosebit de important pentru micii producatori salajeni si o sarbatoare care are loc neîntrerupt de 52 de ani. Am avut astfel ocazia de a adresa un mesaj celor prezenti, în care am evidentiat necesitatea asocierii producatorilor pentru a creste competitivitatea si a deveni eligibili pentru proiectele cu finantare europeana. Nu în ultimul rând, am dorit sa le reamintesc despre importanta promovarii produselor traditionale autentice, indiferent de barierele birocratice pe care le au. Felicitari organizatorilor pentru ca an de an mentin vie aceasta traditie salajeana", spune Lucian Bode.

Liviu Balint a apreciat calitatea evenimentului

Deputatul PSD Liviu Balint a avut si el o interven

Masurisul oilor de la Pria s-a tinut  si anul acesta fara oi; au luat  in schimb cuvantul doi parlamentari
tie de pe scena de la Pria si ne-a detaliat ideile mesajului transmis.
"Am fost prezent duminica la serbarea campeneasca de la Pria, eveniment ce se afla la a 52 editie. “n fata a mii de oameni, am tinut sa multumesc pentru invitatie si sa-i felicit pe organizatori. Administratia locala de la Cizer reuseste sa organizeze an de an acest frumos eveniment, prin care sunt promovate cultura, traditiile si obiceiurile vechi. Le-am urat tuturor multa sanatate si distractie placuta. Mesajul meu a fost transmis nu in calitate de om politic, ci de reprezentant al tuturor salajenilor prezenti la eveniment, indiferent de coloratura politica, religie sau etnie. “ndemn si alte administratii locale sa ia exemplu, pentru a organiza astfel de evenimente. De exemplu, Primaria Orasului Jibou nu a mai organizat zilele orasului de 10 ani", spune Liviu Balint.

PMP Salaj a strans semnaturi pentru modificarea
legislatiei si alegerea primarilor in doua tururi

Si PMP Salaj s-a folosit de "Masurisul de la Pria", in demersul sau de a strange cele 30.000 de semnaturi cu care PMP Salaj vrea ca la alegerile locale din 2020 primarii sa fie votati in doua tururi.
Presedintele PMP Salaj, Adrian Popan, alaturi de o echipa a partidului, a fost prezent duminica la Pria si a strans semnaturi pentru campania inceputa pe 21 aprilie, campanie care are ca scop modificarea legislatiei privind alegerile priamarilor in doua tururi.

Vizualizari 2044
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2018 0:55

La masurisul oilor au participat si 2-oi parlamentari.

SERIOS???>

in 16 Mai 2018 6:00

AU FOST MAH NENE...DOI BERBECI...AUNGE...CA PUTE DUPA ASTIA CA DUPA O TURMA OI.....

>

in 16 Mai 2018 6:41

Este suficient ca a participat Berbecul BODE.

>

in 16 Mai 2018 6:53

"Sarbatoare campeneasca" hahaha. Da, cam asta este "nivelul" Salajului.

>

in 16 Mai 2018 7:12

PSD-ilor le-a fost frica sa vina in fata oamenilor ?\r\n

>

in 16 Mai 2018 8:08

Dazca si lebenitarul, care, atunci cand erea stapanul barierei din Jibou, nu stia pe unde vine Pria, a fost apalaudat la scena deschisa, dati-mi voie, iubiti salajemi, ca va meritati soarta.\r\nCat de batalul Bode, ce sa mai zic? Unde s- multi, hop si jumatatea de metru.

realist>

in 16 Mai 2018 8:18

nu domnule cei de la PSD nu le este frica ei lucreaza nu spun povesti fac investitii chiar si la Pria si Valcau la Bode si in tot judetul.

>

in 16 Mai 2018 8:41

PSD-ul ar trebui sa reprezinte interesele saracilor , prin politicile promovate sa reduca decalajul dintre bogati si saraci.In realitate partidul care promoveaza incompetenta aplica politici mai de dreapta decat liberalii.Mai pe scurt imbogateste bogatii.

>

in 16 Mai 2018 9:00

"Sumarizat " măi Arturica și tu ai început să vorbești pesedeza ?

>

in 16 Mai 2018 9:10

Doi măgari în fruntea turmei.

>

in 16 Mai 2018 9:14

Bravo Liviu balint cel mai frumos mesaj si multumim pentru sponsorizarea evenimentului

>

in 16 Mai 2018 11:00

Inainte de eveniment, como le-a promis organizatorilor, citez: "Stiu ca nu veti avea oi la masuris, dar va rezolv eu problema: Am vorbit cu balanean sa aduca oile lui la eveniment si mi-a promis ca va veni" Din pacate," bala " s-a imbatat manga si n-a mai ajuns...Dar a venit...capra de la salvare si l-a salvat pe como

In loc de oi au fost 2 berbeci>

in 16 Mai 2018 11:16

Baie de multime!

>

in 16 Mai 2018 13:43

inca 3-4 "stapani" si era turma completa

>

in 16 Mai 2018 13:52

da prostu de Balint ce putea sa spuna ca nu i in stare de doua vorbe\r\n

>

in 16 Mai 2018 16:26

10 000? Cred ca este un 0 in plus.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.