Măsuri sporite la Treznea, pentru a evita răspândirea cazurilor de covid-19

  0
  7852

  Surse neoficiale spun că 9 cazuri sunt confirmate până acum în comună. In funcție de evoluția numărului de cazuri, comuna ar putea intra în carantină zonală.

  Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență impune o serie de măsuri restrictive la Treznea, pentru a ține sub control focarul de coronavirus.

  S-au suspendat toate evenimentele care presupun aglomerații de persoane, întâlniri cu caracter religios, cultural, sportiv, pe teritoriul comunei Treznea.

  De asemenea, programul de funcționare la unitățile de alimentație publică de pe raza comunei a fost redus până la ora 21.00.

  Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a mai decis monitorizarea carantinaților la domiciliu prin medicii de familie și internarea cu celeritate a celor simptomatici, contactarea firmei de transport local și verificarea implementării procedurilor de dezinfecție impuse pentru transportul în comun,intensificarea acțiunilor de verificare în teren a respectării măsurilor de carantinare la domiciliu, acțiuni preventive de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a infecțiilor cu covid-19, măsuri de dezinfecție stradală cu substante biocide autorizate, colaborare și informare interinstituțională pentru luarea măsurilor adecvate în funcție de situația epidemiologică locală, reevaluarea riscului epidemiologic pentru eventualitatea instituirii carantinei zonale în funcție de numărul de cazuri noi de îmbolnăvire înregistrate.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here