Măsuri sporite de protecție la Bălan și Cheud pentru limitarea cazurilor de covid-19

1
855

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri seara noi planuri de măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu covid-19 în comunele Bălan și Năpradea, mai exact în localitatea Cheud.

Autoritățile au decis monitorizarea carantinaților la domiciliu, prin medicii de familie, internarea cu celeritate a simptomaticilor, completarea anchetelor funcție de evoluția clinico-epidemiologică, interzicerea oricăror evenimente care presupun aglomerații de persoane, întâlniri cu caracter cultural pe teritoriul comunei. Slujbele se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), cu menţinerea distanţei de 1,5m între persoane, fiind obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.

De asemenea, s-a redus programul de funcționare al unităților de alimentație publică de pe raza localităților, până la ora 22.00.

Se vor desfășura acțiuni de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a infecțiilor cu covid-19, rolul respectării carantinei, se vor dezinfecta străzile cu substanțe biocide autorizate.

Liderii comunitaților religioase vor fi contactați în vederea colaborării pentru limitarea întâlnirilor și aplicarea măsurilor de prevenție.

Riscul epidemiologic va fi reevaluat la apariția de noi cazuri de imbolnăvire.

Toate persoanele depistate pozitiv în cele două comune au fost internate, iar autoritățile spun că au efectuat acțiuni de dezinfecție stradală repetate, în localitățile menționate, cu accent pe zonele de domiciliu ale persoanelor depistate pozitiv.

„Ca urmare a cuantificării riscului în situația epidemiologică actuală, considerăm că implementarea Planurilor de măsuri de supraveghere a comunităților vor aduce rezultate eficiente pentru prevenirea răspândirii infecției cu Sars-Cov-2, momentan nu considerăm că se impune carantinarea comunităților”, spun reprezentanții Prefecturii Sălaj.

La Treznea, localitate unde a existat un focar de coronavirus, autoritățile au decis să relaxeze măsurile impuse în data de 26 iulie.

1 COMMENT

  1. Asta din cauza pocăiților sa întâmplat cu adunarea lor pe deascuns și nu purtau nici măști de protectie.dade a mai rari domnul din ei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here