Masuri mai aspre pentru neplata orelor suplimentare

0
201


Angajatorii vor fi sanctionati mai aspru daca nu vor plati salariatilor orele de munca suplimentare.

Modificarea legislativa a intrat deja in vigoare \i prevede ca sanctiunea contraventionala va fi aplicata angajatorului pentru fiecare angajat identificat in situatia depasirii numarul de ore suplimentare prevazut de lege. P`na acum, amenda aplicata angajatorului avea aceea\i valorare, indiferent de numarul angajaților care lucrau peste program mai mult decat permite legea.

In baza noilor reglemetari, nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoana identificata ca prestand munca suplimentara.

Codul Muncii prevede ca munca prestata in afara duratei normale a timpului normal de munca de 8 ore/zi si 40 de ore pe saptamana este considerata munca suplimentara si nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Potrivit legii, durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here