Masti gratuite pentru 2,3 milioane de romani

7
841
Masti gratuite pentru 2,3 milioane de romani

In baza unei Ordonante de urgenta aprobata in cadrul ultimei sedinte de guvern, peste doua milioane de romani din categorii defavorizate vor beneficia in perioada urmatoare de masti oferite de catre stat pe o perioada de doua luni.

Printre persoanele defavorizate care vor beneficia de acest ajutor se numara cei din familiile care detin ajutor social acordat in baza legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt pana la 704 lei, inclusiv, reprezentand nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale pentru pensionari, prevazuta de OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele încadrate în grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale prevazute de art. 42 si art. 58 din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele din familiile beneficiare de alocatiile pentru sustinerea familiei acordate în baza Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Ministrul Nelu Tataru a precizat ca se acorda 50 de masti de protectie, pentru fiecare persoana din categoriile precizate pentru o perioada de doua luni, iar pentru aceasta masura bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 230 de milioane de lei.

COMENTARII

  1. Desi neamtu anunta in 21 aprilie ca din 15 mai va fi obligatorie purtarea mastii nici la aceasta data nu aparut in monitor ordinul comun al ministrilor de interne si sanatatii. Nici la aceasta ora nu se stie cine poarta si cine nu poarta masca. Impotenta, impotenta, impotenta ...

  2. Ăștia care mergeți la servici zi de zi ,are dreptate cetățeanul de mai sus 3 lei la Carrefour , asistații moca adică cel puțin 30%din obligațiile plătite la stat foarte corect ,ca și idee la Paris forțele de ordine la metrou și la mijloacele de transport în comun le interzice urcarea în această daca nu mergi la servici a noștrii înghesuie toate mijloacele de transport se duc la promoții la magazine că cel amintit mai sus că masca nu își cumpără le da statul asta din banii proștilor care merg la munca, raționamentul trebuia să fie invers domnilor guvernanți nu mergi la munca ciuciu masca .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.