Liceul agricol “Ioan Ossian” din Simleu primeste finantare de la MADR alaturi de alte 57 de licee agricole din toata tara

Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au semnat recent Ordinul comun nr. 4215/296/2019 prin care s-a aprobat o lista cu 58 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol care vor intra in programul de finantare al MADR. Pe lista se regaseste si Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” Simleu Silvaniei.

rn

Acest program isi propune stoparea declinului invatamantului agricol liceal prin implicare directa, mai precis prin acordarea de sprijin financiar, astfel incat aceste specializari sa ajunga sa raspunda gradului de inovare din agricultura. Un proiect de hotarare in acest sens a fost lansat in consultare publica inca de la sfarsitul lunii iunie, iar recent conducerea MADR a avut o intalnire cu reprezentantii liceelor agricole. Acestia au fost chemati sa prezinte problemele cu care se confrunta si sa contribuie cu propuneri si sugestii pentru elaborarea unor acte normative care sa sprijine dezvoltarea si progresul invatamantului liceal agricol.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, stop_coloana a facut referire si la Planul National Strategic care, in contextul noii Politici Agricole Comune, va intensifica sprijinul acordat fermierilor mici si tineri, facilitand reinnoirea generatiilor: “Este necesar sa avem tineri bine pregatiti, iar acum trebuie sa creionam in mod real necesitatile liceelor cu profil agricol pe care sa le transpunem in acte normative”.
Lista liceelor incluse in program, conform Ordinului 4.215/296/2019, poate fi vazuta pe urmatorul link: https://www.agro-business.ro/au-fost-selectate-58-de-licee-agricole-care-vor-primi-finantare-si-de-la-madr/2019/08/18/

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *