Maririle salariale promise pana acum profesorilor si medicilor se amana

27
3604

 

Maririle salariale promise pana acum profesorilor si medicilor se amana

Legea salarizarii intra azi in plenul Camerei Deputatilor pentru dezbatere si vot. Intra cu scandal, pentru ca ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, pana acum foarte sigura si vocala in legatura cu maririle salariilor, tocmai ce a anuntat ca majorarile salariale din Educatie si Sanatate se vor face etapizat de la 1 ianuarie si de la 1 martie 2018. Pentru profesori nemultumirea este cu atat mai mare cu cat ei au fost deja odata amanati cu marirea promisa initial la 1 iulie anul acesta, fiind amagiti ca vor primi de la 1 ianuarie.
Sindicalistii s-au prins imediat ca marile categorii de bugetari sunt duse cu zaharelul, ceea ce nu se intampla in cazul categoriilor mici de bugetari privilegiate prin faptul ca au legatura cu politica. Nemaivorbind ca noile salarii ale acestora din urma vor arata spectaculos. Confederatia Sindicala Cartel Alfa solicita ca amânarile salariale sa se aplice pentru toti bugetarii, inclusiv pentru alesii de la toate nivelurile.
"În contextul în care graba de a adopta acest proiect de lege nu mai este justificata de aplicarea unor majorari salariale începând cu data de 1 iulie 2017, credem ca este oportuna amânarea adoptarii proiectului pentru a face toate corectiile necesare, printr-o analiza si o argumentare solida, si nu pe sistemul heirup, prin adoptarea sau respingerea de amendamente la foc continuu, fara niciun fel de dezbatere, expunere, motivatie sau o minima reflectie", transmitea ieri Cartel Alfa intr-un comunicat de presa.
Sindicalistii au cerut practic amânarea trimiterii în plenul Camerei Deputatilor a proiectului de lege, mai ales ca sunt ingrijorati ca dupa implemenetarea noului sistem de impozitare prevazut de guvernul Grindeanu vor marile categorii de bugetari vor ramane in mana cu bani prea putini, cu toata majorarea salariala.

Deputatul PSD Iuliu Nosa era ieri in asteptarea formei finale a legii

"Pentru Legea salarizarii inca nu este finalizat raportul Comisiei de munca, care este comisie avizatoare. "n cursul acestei zile (ieri - n.r.), din cate informatii am eu, acest raport va fi finalizat, urmand ca maine (azi - n.r.) sa se dea votul final in plenul Camerei Deputatilor. Pentru ca nu sunt membru al comisie de munca, o forma finala sau spre finalizare a acestui raport al legii nu o am", a declarat ieri pentru Graiul Salajului deputatul salajean PSD, Iuliu Nosa.

Deputatul UDMR Seres Denes e convins ca legea nu-i chiar buna, dar e necesara

"Inca nu este definitiva legea, astazi (ieri - n.r.) inca se mai fac cateva corelari. Dar, oricum, eu am mai spus si o mai spun, aceasta lege este necesara. Foarte necesara. Sistemul actual in care a functionat salarizarea in Romania in ultimii ani nu se mai poate sustine. Nu este o corelare pe orizontala si pe verticala. Din acest punct de vedere eu zic ca este benefica legea. Sigur, nu este la nivelul dorintelor, ci la nivelul posibilitatilor si sunt convins ca mai sunt si erori, pentru ca la o lege asa de vasta este greu ca sa lucrezi cu perfectiune. Pe parcurs se vor vedea, cu ocazia aplicarii legii, aceste aspecte si se vor corecta. stop_coloana Daca reusim maine (azi - n.r.) sa o votam, va fi o mare realizare", a declarate ieri deputatul UDMR Seres Denes pentru Graiul Salajului.

Deputatul PNL Lucian Bode spune ca legea e proasta si nu merita votata

"In primul rând, în forma actuala, nu poate fi vorba de o lege unitara a salarizarii, pentru ca înca din titlu a fost eliminat cuvântul "unitar". Astfel, majoritatea parlamentara în frunte cu PSD încalca principiile pe baza carora trebuia construita aceasta lege, si anume echitatea si caracterul unitar. "n al doilea rând, PSD-ul nu a fost capabil sa explice cum se asigura sustenabilitatea financiara a acestui proiect de lege, iar singurul care putea explica acest lucru, ministrul finantelor publice, a avut interdictie sa explice în fata Comisiei de munca acest lucru. Mai mult, în punctul de vedere al Guvernului se stipuleaza foarte clar ca de la 1 ianuarie 2018 se modifica prevederile din Codul Fiscal în sensul preluarii de catre salariat în totalitate a sarcinii de plata a contributiilor de asigurari. Iata cum PSD-ul, ceea ce da cu o mâna personalului platit din fonduri publice, va lua cu doua, unele categorii riscând sa aiba salarii mai mici în plata daca se aplica acest principiu. Cel mai probabil PNL nu va vota acest proiect de lege din cauza inechitatilor regasite în structura sa", a declarat ieri deputatul PNL Lucian Bode pentru Graiul Salajului.

Deputatul PMP Liviu Balint apreciaza ca e ok ca sefii sa primeasca salarii mari

"In primul rand am fost de acord cu doua principii din aceasta lege impreuna cu toti colegii din PMP, ca aceasta lege repara doua lucruri importante, adica cel cu studii superioare sa aiba un salariu mai mare decat cel care nu are studii superioare si al doilea principiu, un sef ierarhic superior sa aibe salariul mai mare decat subalternul lui. Astazi, spre exemplu, gasim lucratori intr-o agentie cu salariu mai mare decat directorul general. Un presedinte de CJ sau un primar, fiind ordonator principal de credite, sau alti directori de institutii publice trebuie sa aiba cel mai mare venit din acea institutie, deoarece are si o mare responsabilitate. Ma ingrijoreaza insa suportul financiar al legii. Nu avem convingerea ca aceasta lege majoreaza aproape tuturor categoriilor de salariati din sistemul bugetar salariile, ca vor fi fonduri suficiente. Foarte multe categorii din cei care sunt cuprinsi in lege sunt prevazuti sa intre cu majorare de salariu dupa anul 2020. Prioritate pentru PMP este invatamantul si partea de sanatate. Eu voi vota maine (azi - n.r.) in plen aceasta lege, daca voi fi convins ca toate categoriile din sistemul bugetar vor avea o crestere sau in cel mai rau caz sa ramana la venitul pe care il au in acest moment", spunea ieri pentru Graiul Salajului deputatul PMP Liviu Balint.

 

 

COMENTARII

 1. Pai cum D-l Balint,nu platim competenta?Explicati-mi si mie de ce un functionar cu studii medii in primarie primea o suma X pana la cumpararea diplomei de la Goldis si apoi hopa,castigul se facea 2x X.Si asta bineinteles fara ca sa lucre ceva-n plus.Uite d-aia n-are ursul coada in ro.ca noi platim hartoaga nu munca.A propos,dvs unde sunteti licentiat?

 2. Mai como unui vanzator de lubenita nu-i trebuie studii superioare ca sa vinda la bariera din Jibou. Si atunci de ce unul cu studii superioare (cum esti tu) ar trebui sa primeasca mai mare salar decat unul cu studii medii , care vinde la fel ca tine. Trebuie platit postul nu studiile.

 3. Leprele de parlamentari şi-au votat anul trecut pensii speciale, anul acesta şi-au mărit salariile, pentru ei există bani. Bine că nu am fost la vot, din păcate, există jumate din rom

 4. Mutra lui Grindeanu a spus totul: ati vazut ce grimasa a tras?e de rasul plansului ,,,o marioneta si un incompetent!tot psd e de varza nu va suparati,,,niciodata nu le-am votat!asta ati votat asta aveti!!!!!!!!!!

 5. Va dati seama unde a ajuns Romania ! mambri u s r sa ceara demisia Ministrului Munci!!! niste oameni de care nu vorbeste de bine NIMENI !!! mari patroni se pling ca nu au forta de munca necalificata, ar putea sa angajeze din partidul asta numit u s r, cu putina supraveghere poate ca ar si munci !

 6. pesedeule !!! Ar putea lua pesedeul tau din forta de munca calificata si puturoasa care "dospeste"de bine ce le este la sectorul suprastufos al bugetarilor .Asa s-ar mai produce ceva plusvaloare in tara asta .

 7. Ana ca fi menajer publuc la zalau.Ea e salvatoarea salajului.O vrem pe ana,vrem un oras european!daca bu o mai injuri pe simona te voteaza si ea!ana tw vrem administratoarea blocurilor din zalau.vrem fatade noi.

 8. Ana va fi menajera publica la zalau.Ea e salvatoarea salajului.O vrem pe ana,vrem un oras european!daca nu o mai injuri pe simona pe facebuuuuci te voteaza si ea!ana te vrem administratoarea blocurilor din zalau.vrem fatade noi.

 9. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

 10. No, profesori prosti, ati votat bine cu Pop Luci Maria, sefa la invatamnat, si Pop Gheorghe, senatorul analfabet, sotul mediocrei profesoare, inspector impostor, mentionata mai sus, ati votat bine cu "preotesele" Gudea Mioara, Boha Claudia si multe alte directoare, sotii de preoti, sustinatori psd, ati votat bine impotriva competentei, gandindu-va la bani si profituri necuvenite!

 11. Vilkoscaraoski de la un magazin de Salaj va face ca salariile bugetarilor sa scada consistent.ea scrie scrisoare lui Clotilda si totul se rezolva.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.