#Marcaîncaresepoate – Ioan Șumălan și PNL continuă dezvoltarea comunei Marca

Ioan Șumălan se află la primul mandat ca primar al comunei Marca, iar în acești patru ani, edilul liberal a reușit să inițieze și să ducă la bun sfârșit proiecte importante pentru comunitate. Astfel, a fost extinsă rețeaua de alimentare cu apă în satele Porț, Leșmir și Șumal, a fost modernizat iluminatul public în localitățile Marca, Porț și Leșmir, s-a realizat un sistem de încălzire la Căminul Cultural din localitatea Porț și au fost reabilitate terenul fotbal în localitatea Șumal și capela mortuară în localitatea Marca. De asemenea, primăria a reușit atragerea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru achiziționarea unui buldoexcavator și a unei autoutilitare. Demn de menționat este și că autoritățile locale s-au îngrijit ca elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Marca să înceapă noul an școlar cu tablete noi. Un alt proiect important pentru locuitorii din Marca a fost cadastrarea gratuită a terenurilor, Comuna Marca fiind prima comună din județul Sălaj care a reușit să finalizeze lucrările de întăbulare gratuită a imobilelor cuprinse în mai multe sectoare cadastrale.

Ioan Șumălan este primarul care a reușit să atragă finanțări nerambursabile de peste 45 milioane lei, pentru comunitatea pe care o reprezintă. Urmare a acestor finanțări, precum și a fondurilor provenite din bugetul local, în Comuna Marca se implementează în prezent o serie de proiecte:

  • Realizare Rețea de canalizare și statie de epurare și alimentare cu apă în localitatea Marca
  • Modernizarea sistemului de iluminat public în localitatea Șumal
  • Realizarea lucrărilor de cadastrare gratuită
  • Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Marca
  • Instalare WIfi gratuit în comuna Marca
  • Construire sistem de producere energie regenerabilă (cu panouri fotovoltaice) la sala de sport din localitatea Marca
  • Reabilitare Cămin Cultural vechi din localitatea Șumal
  • Modernizarea sistemului de supraveghere video în Comuna Marca
  • Construire capele mortuare în localitățile Leșmir și Șumal
  • Modernizare drumuri și străzi în Comuna Marca

Ioan Șumălan și liberalii din Marca abordează cu proiecte ambițioase și viitorul mandat. Dintre acestea, cele mai importante se referă la Extinderea rețelei de canalizare și realizarea branșamentelor în localitățile Porț, Leșmir și Șumal și Înființare rețelei de distribuție a gazelor naturale în toate localitățile Comunei Marca. Alte proiecte importante pe care echipa liberală le au în vedere se referă la Reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Porț, Construirea unui Cămin Cultural nou în localitatea Șumal, Construirea unor terenuri de sport în localitățile Marca și Porț, Construirea unei capele mortuare în localitatea Porț, Modernizarea drumurilor comunale, străzilor și drumurilor agricole din Comuna Marca, Construirea/Modernizarea trotuarelor în toate localitățile Comunei Marca.

Nu în ultimul rând, Ioan Șumălan și echipa PNL își propun să facă demersurile necesare pentru Exploatarea resurselor de apă termală din localitatea Șumal și Amenajarea cursului de apă al Văii Marca.

“Rezultatele muncii noastre sunt vizibile și vreau să le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Marca pentru sprijinul lor. Sunt convins că împreună, cu sprijinul lui Dinu Iancu Sălajanu, viitorul președinte al Consiliului Județean Sălaj, și al domnului ministru Bode, comuna noastră va continua să se dezvolte și în următorii patru ani, declară Ioan Șumălan”, primarul comunei Marca.

Comandat de: PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL, filiala Sălaj
Executat de: SC World Wide Bizcom SRL
Cod Unic de Identificare AEP: 21200012

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *