Majoritatea romanilor sunt "Ingrijorati" de coronavirus. Sondaj

0
890

 

Majoritatea romanilor sunt "Ingrijorati" de coronavirus. Sondaj

Romanii, intrebati fiind despre cat de ingrijorati sunt de raspandirea coronavirusului in tara noastra, 81% din respondenti se declara Ingrijorati si Foarte ingrijorati, in timp ce 14% se declara putin ingrijorati si 5% foarte putin sau deloc ingrijorati de aceasta problema.
O mare parte dintre cetateni sustin ca stiu ce masuri trebuie luate pentru a evita infectarea atat ei cat si angajatorii.
Toate aceste date reies dintr-un sondaj CURS care s-a suprapus exact pe perioada de pe perioada de inceput a crizei coronavirusului in Romania, dar si zilele de dupa declararea starii de urgenta (perioada 12 - 20 martie).
In privinta felului in care autoritatile au gestionat pana acum criza 55% sustin ca Foarte Bine si Bine, in timp ce 38 la suta considera ca gestionarea problemei s-a facut prost si foarte prost.
Cat despre propria pregatire in fata epidemiei care se extinde... romanii sustin intr-o proportie de 64% ca sunt Pregatiti si Foarte pregatiti, in timp ce 31% se declara Nepregatiti si Foarte nepregatiti.
Totodata, privind masurile personale care trebuie luate pentru a evita infectia cu coronavirus, romanii considera ca pe primul loc trebuie acordata o atentie extrem de mare spalarii mainilor cu apa si sapun, dezinfectarea mainilor, munca de acasa si intreruperea cursurilor scolare.
De asemenea, importante sunt de asemenea si purtarea mastii de fata, aprovizionarea cu medicamente, aprovizionarea cu produse sanitare si aprovizionarea cu hrana.
In ceea ce ii priveste pe angajatori, respondentii sunt de parere ca ei ar trebui sa se doteze cu produse sanitare de dezinfectie, Sa le permita angajatilor sa lucreze de acasa daca acest lucru este posibil, sa le spuna angajatilor ce ar trebui sa faca, sa suspende sau sa anuleze conferintele si alte genuri de intalniri. Mai considera necesara dotarea angajatilor cu masti de protectie, stoparea primirii de colete din afara tarii, dar si masura radicala de stopare temporara a activitatii.
Acest sondaj a fost realizat in perioada 12 - 20 martie pe un esantion reprezentativ de 1067 de respondenti la domiciliul acestora la un nivel de incredere de 95% cu o marja de eroare de plus/minus 3%.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.