MAI. Platforma "cemafac.ro", ghid contra efectelor COVID-19

1
474

 

MAI. Platforma "cemafac.ro", ghid contra efectelor COVID-19

Pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Interne (www.mai.gov.ro) a fost publicata o informare potrivit careia Guvernul Romaniei, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, în colaborare cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta si organizatia neguvernamentala Code for Romania, a lansat luni, 23 martie 2020, o noua platforma online din ecosistemul de lupta contra efectelor COVID-19 CeMaFac (cemafac.ro), componenta a proiectului stirioficiale.ro.
Platforma reprezinta un ghid bazat pe scenarii posibile prin care populatia Romaniei poate trece, reusind sa o aduca mai aproape de masurile recomandate de autoritati pentru o mai buna protejare a familiei si a comunitatii în aceasta perioada.
O componenta importanta a platformei este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu DSU, acesta avand rolul de a identifica gradul de risc propriu pentru a vedea ce pasi are de urmat fiecare, în functie de starea de sanatate si de actiunile întreprinse în ultima perioada.
Totodata, sectiuni din platforma cemafac.ro trateaza subiecte precum transmitere si simptome, cum ne protejam, adaptare si rezistenta, precum si informatii folositoare celor care ofera ajutor sau sprijin echipelor de interventie.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.