Mai multe partide, somate să-şi îndepărteze afişele electorale din Zalău

0
199

Partidul Social Democrat, Partidului Mișcarea Populară, Alianței Liberalilor și Democraților, Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Partidului Ecologist Român şi Alianța Maghiară din Transilvania au fost somate de Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Zalău, la finalul săptămânii trecute, să-şi îndepărteze afişele amplasate ilegal pe panourile electorale din municipiu.

Conform legii, pe un panou electoral poate fi amplasat uin singur afiş al unei fomaţiuni sau alianţe politice, însă partidele de mai sus nu au respectat prevederile legale, iar Alianța USR PLUS a reclamat ilegalităţile la BEC Zalău.  

Comisia constituită de BEC Zalău în scopul verificării aspectelor semnalate de Alianţa USR-PLUS a constatat că pe panourile destinate afișajului electoral sunt amplasate mai multe afișe electorale ale Partidului Social Democrat, Partidului Mișcarea Populară, Alianței Liberalilor și Democraților, Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și Partidului Ecologist Român, fapt ce încalcă dispozițiile legale.

Pe lângă cele sesizate prin plângerea Alianței USR PLUS, comisia a constatat, în urma verificărilor, că și Alianța Maghiară din Transilavania  are un număr mai mare de afișe electorale decât cel prevăzut de dispozițiile legale în mai multe din locațiile verificate.

În urma celor constatate, BEC Zalău a somat formaţiunile politice menţionate să îşi depărteze afişele amplasate ilegal, în caz contrar acestea riscând a fi sanţionate conform legii.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here