SondajRSS Feed

Magistratii salajeni sustin puternic protestul impotriva ingenunchierii justitiei in fata politicului

17 Septembrie 2018

Un protest al magistratilor programat sa aiba looc aseara în fata Curtii de Apel Bucuresti a avut si sustinerea deplina a magistratilor salajeni, impotriva demersurilor guvernului Dancila, care slabesc sistemul de justitie si il fac vulnerabil la ingerintele politice, prin actiunile ministrului Tudorel Toader.
Judecatorul Cristi Danilet a explicat principalele motive care-i determina pe judecatori si procurori sa iasa în strada: modificarile la legile justitiei si la codurile penale, prelungirea mandatelor Inspectiei Judiciare prin Ordonanta de Urgenta, ignorarea si ridiculizarea Comisiei de la Venetia, dar si evaluarea procurorului general, Augustin Lazar, de catre ministrul justitiei, Tudorel Toader.
Seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa – prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj - ne-a declarat ca majoritatea magistratilor salajeni sustin revendicarile protestului de la Bucuresti.
"Eu, personal, sustin protestul de astazi din fata Curtii de Apel Bucuresti si revendicarile anuntate. Dorim independeta justitiei, idependenta procurorilor si a judecatorilor. “l sustinem pe procurorului general Augustin Lazar. Sublioniem ca modificarile aduse codurilor penale afecteaza in mod direct cetatenii. Majoritatea procurorilor din Salaj sustin aceste revendicari. Astazi (n.r. - ieri), foarte multi magistrati, judecatori si procurori, se afla la Bucuresti la un concurs de promovare in grad si este posibil ca la protest sa participe si colegi din Salaj", ne-a declarat ieri la pranz procurorul sef Crin Bologa.
Magistratii salajeni au fost permanent alaturi de colegii lor din tara impotriva politizarii justitiei de catre guvernul Dancila.
&ldq

Magistratii salajeni sustin puternic protestul impotriva ingenunchierii justitiei in fata politicului
uo;n august, trei magistrati salajeni s-au regasit printre cei peste 200 de magistrati care au semnat scrisoarea adresata ministrului Justitiei, Tudorel Toader. “n scrisoare se manifesta ingrijorare pentru intentiile lui Toader fata de procurorul general, Augustin Lazar, iar magistratii semnatari isi exprimau explicit sprijinul pentru acesta din urma.
Procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Crin Bologa, ne-a spus si ca Adunarea Generala a tuturor parchetelor din Salaj, inclusiv procurorii DIICOT Salaj, a votat pe 22 mai, in unanimitate, adoptarea rezolutiei pentru apararea statului de drept. Toti procurorii salajeni si-au insusit rezolutia Forumului Judecatorilor si Procurorilor din Romania, facuta publica in timpul megaprotestului de la Palatul de Justitie din Bucuresti. Au semnat rezolutia Forumului Judecatorilor si Procurorilor din Romania aproape 1.500 de magistrati din toata tara, printre care toti sefii de parchete din Salaj, ambii procurori DIICOT Salaj, dar si mai multi judecatori.
Pe 18 decembrie 2017, peste 40 de judecatori si procuori, in frunte cu toti sefii de Parchete, inclusiv DIICOT, au protestat in fata Tribunalului Salaj impotriva modificarilor aduse legilor justitiei de majoritatea parlamentara PSD – ALDE.

Vizualizari 2481
Comentarii articol

>

in 17 Septembrie 2018 0:48

Sa protesteze si magistratii salajeni pe platou. Cum sa faca asa ceva, Doamne fereste?

>

in 17 Septembrie 2018 1:08

JUSTITIA A FOST DIN 1989 INCOACE SI ESTE SI IN PREZENT SUB COMANDA POLITICA. CEEA CE NU VOR ACESTI MAGISTRATI ESTE ADOPTAREA LEGII RASPUNDERII MAGISTRATILOR. ADICA VOR S-O DUCA LA NESFARSIT CU INCOMPETENTA SI CORUPTIA. JUDECATORUL VREA SA FIE INTANGIBIL (MAI PRESUS DE LEGE).

>

in 17 Septembrie 2018 1:12

Am auzit că e protest şi l-am văzut şi pe judecătorul Dănileţ. Ştiu că Dănileţ e împotriva răspunderii magistraţilor. Eu am o boală cu treaba asta. (...) Plătim prea mult la CEDO pentru greşelile lor, cărora le plătim şi hârtia igienică.

>

in 17 Septembrie 2018 3:34

Ar trebui dati afara din magistratura, pur si simplu. Astia n-au voie sa faca politica ci sa aplice legile cu simt de raspundere. Ce fac ei este o anomalied, posibila doar in biata noastra tara. Nu le-ar rusine, imbuibatii zilelor acestora...Cu salarii lunare la care un muritor de rand nici nu indrazneste sa viseze, mai vor si sa fie,,scutiti,, de raspundere. Huooooo.

Cine e Bologa>

in 17 Septembrie 2018 4:48

Ar fi bine sa taci,tu esti ce-l care la angajat pe fratele tau la ape.....bine inteles ca sti tu cum. Să răspundeți pentru toate deciziile pe care voi le luati jucanduva cu viata oamenilor. Cum eu răspuns la servici așa sa răspundeți și voi. Ți-e frică că-ți zboară șefia de sub picioare?

>

in 17 Septembrie 2018 7:51

sa respecte legea!!!

>

in 17 Septembrie 2018 8:13

Apararea statului de drept presupune ca nimeni nu-i mai presus de lege ori viata a demonstrat ca prin solutiile date de catre magistrati au existat multe derapaje inclusiv prin NUP'URI date unor infractori din Salaj....prin urmare cei care se joaca cu legea si dau solutii eronate trebuie sa raspunda in fata legii

3:34>

in 17 Septembrie 2018 8:14

care legi ?cele ale injustitiei date de Psdragnea?cele facute pe "genunchi" de Iordache si Nicolicea in folosul infractorilor?Iar pt 1:12 ce platim la CEDO e fix pixul fata de ce platim acestor hoti ai banului public ,care ne-au condus si ne conduc de dupa 89 incoace.

>

in 17 Septembrie 2018 9:17

Unde este separatia puterilor in stat? Magistratii sa raspunda si ei pentru greseli. Daca nu le plac legile pe care trebuie sa le aplice sa se lase de magistratura si sa se faca politicieni.

>

in 17 Septembrie 2018 10:22

Simt si magistratii salajeni, in frunte cu acest increzut din Dersida(Bologa), ca nu vor mai putea face dosare dupa ureche.Beneinteles ca nu le convine.Apropo!Stit ce salariu are Bologa?Va spun eu:27 000 de lei/luna(doua sute saptezeci de milioane de lei), stimati concetateni care nu stiti cum sa va impartiti banii din salarii sau din pensii , sa va ajunga pentru cele necesare zi de zi.Sa mai ai tupeu sa mitingesti la acest salariu mi se pare o sfidare si o nesimtire.Oricum si unchesul Lazar este pe faras.

>

in 17 Septembrie 2018 13:00

pare cam ingaduit acest Lazar

>

in 17 Septembrie 2018 18:47

CE-I SPERIE PE MAGISTRATI: DOUA ARTICOLE NOI PROPUSE IN CODUL PENAL FACUTE FIX PT. PEDEPSIREA JUDECATORILOR SI PROCURORILOR CARE DAU SENTINTE GRESITE: Art.2801 Reaua credinta. Fapta judecatorului sau procurorului care, cu intentie, incalca normele de drept material ori procesual sau nu respecta deciziile Curtii Constitutionale, a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii ori a hotararilor prealabile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a deciziilor Curtii Constitutionale, a Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, a Hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in masura in care au fost invocate de catre parti, urmarind sau acceptand vatamarea sau, dupa caz, favorizarea intereselor unor persoane fizice sau juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 8 la 15 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica, si \r\n

>

in 17 Septembrie 2018 18:48

Art.2802 Grava neglijenta. Fapta judecatorului sau procurorului care, din culpa, nesocoteste, neindoielnic, normele de drept material ori procesual sau deciziile Curtii Constitutionale, a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in solutionarea recursurilor in interesul legii ori a hotararilor prealabile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a deciziilor Curtii Constitutionale, a Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, a Hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in masura in care au fost invocate de catre parti, iar prin aceasta se produce o vatamare sau favorizare, a intereselor unor persoane fizice sau juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

>

in 25 Septembrie 2018 17:34

Inseamna ca au lucrat si ei dupa protocoale,si se simt cu musca pe caciula.Vor plati daunele aduse cetatenilor pe care i-au condamnat dupa protocol.Afara din magistratura!\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.