SondajRSS Feed

 

Magistratii Judecatoriei Zalau s-au alaturat protestelor procurorilor impotriva OUG 7

13 Martie 2019

Nu protesteaza in schimb judecatorii de la Tribunalul Salaj si de la Judecatoria Jibou, iar despre cei de la Simleu nu se stie

Magistratii Judecatoriei Zalau a decis luni, 11 martie, in adunarea generala cu majoritate de voturi continuarea protestului initiat fata de modalitatea de adoptare de catre guvernul Dancila a OUG 7/2019 si OUG 12/2019, fara avizul CSM si fara consultarea prealabila a magistratilor. 

Judecatorii vor purta banderole albe pe bratul stang pe intreaga perioada a desfasurarii activitatii, incepand din 11 martie pana in 24 martie, sub rezerva revenirii asupra deciziei in functie de evolutia situatiei privind sistemul judiciar.
Biroul de presa al Tribunalului Salaj, condus de judecatorul Liliana Santavan, ne-a transmis legat de pozitia magistratilor fata de OUG 7 ca acestia nu protesteaza.
"Ca urmare a solicitarii dvs. din data de 12.03.2019, înregistrata la Tribunalul Salaj cu nr. 1230 / 39 / 12.03.2019, Biroul de informatii si relatii publice al Tribunalului Salaj va comunica urmatoarele: La nivelul Tribunalului Salaj magistratii isi mentin pozitia exprimata prin comunicatul de presa, adus la cunostinta publicului în data de 04.03.2019, cu mentiunea ca actiunea de protest prin suspendarea sedintelor de judecata, zilnic în intervalul orar 10:00 – 11:00, a fost luata doar pe perioada 05.03.2019 – 08.03.2019. In prezent activitatea în cadrul Tribunalului Salaj se desfasoara conform programului normal".
Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Jibou, judecatorul Matyus Gabriela, ne-a transmis, de asemenea, ca judecatorii din Jibou nu protesteaza.
"Urmare a cererii dvs. înregistrata

Magistratii Judecatoriei Zalau  s-au alaturat protestelor  procurorilor impotriva OUG 7
la noi sub nr. 305 / 16 / A din 13.03.2018, cu privire la continuarea de catre magistrati a protestelor împotriva OUG nr.7/2019, referitoare la legile justitiei, va comunicam faptul ca judecatorii din cadrul instantei noastre nu au întreprins nicio forma de protest în acest sens".
Am solicitat si Judecatoriei Simleu Silvaniei sa ne transmita un punct de vedere legat de sustinerea sau nu a protestelor impotriva OUG 7/2019, iar pana la inchiderea editiei nu am primit nici un raspuns.
Procurorii salajeni de la taote unitatile de parchet din Salaj vor continua protestele pe termen nelimitat, iar forma de protest adoptata este cea a-si suspenda activitatea cu publicul in intervalul orar 8.00 - 12.00, cu exceptia cazurilor urgente, denuntand intentia guvernului de a subordona politic Justitia.
Prim-procurorul adjunct, Crin Bologa, ne-a declarat ca vor protesta pana la momentul cand adunarea generala a procurorilor va adopta o noua hotarare in acest sens.
Continua protestul si procurorii salajeni de ,la DIICOT, care au adoptat in adunarea generala din 4 martie, cu majoritate de voturi, continuarea protestelor si au adoptat o noua forma de protest, prin purtarea unei banderole albe pe brat în timpul programului de lucru.

Vizualizari 2266
Comentarii articol (15)

>

in 13 Martie 2019 0:30

Sa spună cu ce nu sunt de acord! Apoi sa vedeți dacă mai suntem alături de ei!! Tot flutura numere de ordonanțe care nu știm la ce se refera!!!! Concret sa vedem ce mai vor!! Dar sa nu rămână cum a fost, când au făcut ce au vrut!!!

>

in 13 Martie 2019 4:11

Procurorii NU SUNT MAGISTRATI! Magistrati sunt judecatorii! Dar le vine greu sa accepte asta dupa ce, atata vreme, au avut painea si cutitul in mana si le-au folosit dupa bunul plac. Sigur ca acum, motivat sau nu, le vine greu sa renunte...Mentalitate de parveniti perversi.

>

in 13 Martie 2019 7:35

Nu am văzut până acuma punctual ce nu convine magistraților ...

7:35>

in 13 Martie 2019 8:48

In primul rand sectia KGB-ista subordonata politic PSD-ului ,acea "faimoasa"Sectie speciala de investigare a magistratilor condusa de Adina Florea si care conf. Ordonantei 7 nu mai este subordonata Procurorului general ,adica este stat in stat si poate face ce vrea muschii ei la comanda lui Dragnea@co."Justitia bolsevica" se va face de acum la aceasta sectie care va fabrica dosare pe banda rulanta la magistratii si procurorii incomozi ,vor trece apoi la opozitie si la orice cetatean onest care nu "canta" cum dicteaza PSD-ul .Cam iz de dictatura ,Ceausescu si securitatea ni se vor parea mici copii fata de ce doreste aceasta clica care ne conduce .

>

in 13 Martie 2019 9:07

Dar cu legea răspunderii magistraților, oare sunt de acord? Că este blocată pe undeva, tot la presiunea magistraților, că nu vor să răspundă pentru ce lucreazăşi sunt plătiți şi dacă stau toată ziua la proteste.

>

in 13 Martie 2019 10:10

Acesti asa zisi "protestatari" nu sunt magistrati , sunt puscariabili ! La puscarie e locul lor >

>

in 13 Martie 2019 10:10

Acesti asa zisi "protestatari" nu sunt magistrati , sunt puscariabili ! La puscarie e locul lor >

>

in 13 Martie 2019 10:18

Sectia Speciala este foarte buna.Ar trebui transformata in directie, sa scape de sub tutela lui unchesu Lazar.Te pomenesti ca inainte era mai bine cand sectia era la DNA , si li se faceau dosare judecatorilor care nu colaborau cu sistemul.Ati vazut cati magistrati erau santajati cu dosare penale.Ciuma portocalie este manipulata de unii asazisi magistrati sorosisto-securisti, gen Danilet si Macovei.

>

in 13 Martie 2019 11:33

8.48. Sunteți chior,domnu'?

>

in 13 Martie 2019 13:10

Acesti protestatari inca nu au fost dati afara din serviciu ? eu stiam ca au fost dati afara si angajati alti . Pina nu faceti acest lucru ! nu asteptati independenta in justitie. Astia toti sunt politicieni si plini de bani !!!!

mai postacilor psd de mai sus !>

in 13 Martie 2019 15:07

Adeca ,schimbam o Marie=DNA cu alta palarie =Adina Florea=sluguta lui Tudorel Toader care la randu-i = sluga umila a lui Dragnea.Cum vine asta ?furi din banul public ,iti dai legi pe justitie ca sa scapi de puscarie si cu averea furata intacta iar pe deasupra daca carcotesti ceva iti face la comanda dosar Sectia speciala.Mai inchideti latrina3 si guitatv ca v-au spalat complet pe creiere si nu mai aveti nici un neuron functional .

10:10>

in 13 Martie 2019 17:08

Ce destept esti ! Cum pizda lu ma-ta ar arata o justitie cu mintea ta ?! Am zis minte ? Cacatu ala din capu tau.

>

in 13 Martie 2019 17:35

17.o8 De ce îl înjuri pe om ,dobitocule?Pentru ține justiție înseamnă să condamni și sa omori oameni fără probe.Oare din ce neamuri te tragi mai,Visinescule?

>

in 17 Martie 2019 11:30

V-am mai intrebat domnilor de la Graiul Salajului: Ce rost mai are Nota de la subsol daca continuati sa publicati orice nemernicii postate de multi descreierati ? Rusine sa va fie !!!

Judecatori>

in 21 Martie 2019 19:35

\r\n Pe timpul protestelor sunt platiti integral?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.