Luna aceasta aflăm ce salarii au bugetarii sălăjeni

0
1028

Potrivit Legii salarizării, autoritățile și instituțiile publice au obligația de a publica pe site-ul propriu și la sediu, de două ori pe an, în 31 martie și 30 septembrie, listele cu salariile bugetarilor.

Cei care nu respectă această obligație de transaprentizare a veniturilor riscă amenzi între cinci mii și zece mii de lei, verificarea aplicării acestei măsuri fiind de competența Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Mai exact, articolul 33 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prevede, la alineatul (1), obligativitatea ca toate autoritățile și instituțiile publice să publice la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, și să mențină publicată, o listă a tuturor funcțiilor din autoritățile și instituțiile respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.

Lista trebuie să cuprindă salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora.

Lista nu trebuie să fie una nominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here