Lucrări de consolidare pe râul Crasna

0
219

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj execută în această perioadă lucrări pentru reprofilarea cursului de apă și consolidări vegetative  în localitățile Moiad și Măieriște, pentru a preveni eventuale blocaje pe sectorul îndiguit al râului Crasna.

Lucrările de reprofilare se desfășoară pe o lungime totală de 1.400 de metri și implică aproximativ 9.000 de metri cubi volum total de terasamente. Consolidările vegetative sunt executate pe o lungime de 500 de metri.

Reprofilarea cursului de apă înseamnă corectarea traseului albiei, astfel încât să fie stopată eroziunea malurilor. În acest sens, se degajează albia de materialul aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip și pietriș, de vegetație și de alte obstacole, pentru a asigura secțiunea de scurgere liberă a apei.

Consolidările vegetative sunt realizate prin tehnici ecologice, din fascine și gărdulețe vegetative, care sunt stabilizate prin compactarea materialului aluvionar excavat din albie, explică reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj.

Prin realizarea acestor lucrări, se va pune în siguranță linia continuă de apărare a populației și a obiectivelor socio-economice în cazul producerii inundațiilor, până la vărsarea Crasnei în Tisa, pe teritoriul Ungariei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here