Lucrari agricole in februarie

0
11


LEGUMICULTURA
Se verifica periodic legumele puse la pastrare peste iarna. Se trimit probe de seminte la labo-ratorul de controlul semintelor. Se instaleaza rasadnitele si se incepe insamantarea culturilor timpurii ca: ridichi, spanac salata, gulioare, varza timpurie.
POMICULTURA
Se continua trata-mentul de iarna in zilele cu temperaturi de peste 0 grade Celsius, in special impotriva padu-chilor testosi. In zilele mai calde se fac taieri de rarire, de corectie si de rodire. Se inlatura lastarii lacomi.
CRESTEREA ANIMALELOR
Se iau masuri de protejare a adaposturilor si a surselor de apa, impo-triva vantu-rilor, a caderilor masive de zapada, precum si impotriva inghetului. Se asigura un program de miscare a animalelor in zilele in care temperatura o permite. Se asigura asistenta la fatare pentru toate categoriile de animale si in special pentru ovine.
CULTURILE DE CAMP
O deosebita atentie se acorda in continuare con-trolului si ingrijirii semanaturilor de toamna. Se face analiza semin-telor, conditionarea si tratarea acestora. Daca este posibil se incepe efectuarea araturii, mai ales pe terenurile cu expozitie sudica sau pe cele nisipoase.
APICULTURA
Se efectueaza hranirea stimu-lativa a familiilor de albine slabe si se instaleaza adapatori cu apa calduta si curata cu adaos de 5 grame de sare/litru in zonele de primavara tim-purie. Se face curatirea si pregatirea vetrei in stupina in vederea efectuarii zborului de curatire al albinelor.
* * *
Cand vremea permite se transporta in camp gunoiul de grajd asezat in platforma. Se continua controlul, repararea si pregatirea masinilor si utilajelor necesare lucrarilor agricole de primavara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here