Lucian Bode anunţă semnarea contractului pentru autostrada Nădăşelu – Zimbor şi reabilitarea DN1G Tihău – Hida

0
5738

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat joi, la Zalău, că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă, în lungime de 31 de kilometri, dintre Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor, iar de luni începe reabilitarea celor 20 de kilometri de drum naţional DN1G dintre Tihău şi Hida.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, Lucian Bode a reamintit faptul că recent au fost semnate contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău.

“Următorul pas îl vom face săptămâna viitoare când, la Cluj Napoca, vom semna contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă dintre Nădăşelu,  Mihăieşti şi Zimbor. Vorbesc de cei 31 de kilometri, pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România îi încredinţează printr-un contract unui antreprenor român, mă refer aici la UMB Bacău, cel care va construi şi tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului. Aşadar, avem şansa ca un antreprenor serios, care a construit DN1H, a reabilitat DN1H tot într-o guvernare de dreapta, între anii 2010 şi 2012, când s-a reabilitat din temelii DN1H, acelaşi constructor, anul viitor va lucra pe 44 de kilometri de autostradă, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului. Este o veste extraordinară pentru noi, pentru sălăjeni, este o veste foarte bună pentru tot ce însemană dezvoltarea judeţului nostru, pentru că aşa cum bine ştiţi, dezvoltarea infrastructurii conduce la o dezvoltare economică sănătoasă, sustenabilă, care va genera noi locuri de muncă şi bunăstare pentru toţi românii, pentru toţi sălăjenii. (…) Prin dezvoltarea acestui mare proiect de infrastructură rutieră, eu sunt absolut convins că Sălajul va fi pus pe harta României aşa cum merită. Vom conecta Sălajul la infrastructura de autostrăzi şi vom oferi şansa pentru investiţii private de anvergură. Eu cred că în felul acesta vom reuşi să creştem nivelul de trai al sălăjenilor, la fel ca şi la Cluj, la fel ca şi la Bihor. Vom face din Sălaj un judeţ în care se vine, nu din care se pleacă”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că prin semnarea acestui contract, vor fi în execuţie 110 kilometri de autostradă, iar 67 de kilometri în proceduri de licitaţii, cu termen de depunere a ofertelor noiembrie acest an, respectiv tronsoanele dintre Zalău şi Nuşfalău, cu tunelul Meseş şi cel dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş.

Un al doilea proiect important anunţat de Lucian Bode este cel al reabilitării DN1G, pe traseul Tihău-Hida, în lungime de circa 20 de kilometri. Lucrările în valoare de aproape 12 milioane de lei vor demara de luni, 21 septembrie.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here