Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost adoptata ieri ca sarbatoare si se ofera autonomie locala sporita

Parlamentul a adoptat ieri in procedura de urgenta un proiect de lege initiat de UDMR, prin care Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, 15 martie, sa fie consacrata ca zi de sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, iar angajatorii sa poata acorda zi libera pentru cei care apartin etniei.
Comisia de administratie a Senatului a adoptat ieri proiectul de lege al UDMR. Senatorii au adoptat un raport favorabil, aducand proiectului initial amendamentul potrivit caruia angajatorii pot acorda zi libera la cerere pentru persoanele care apartin comunitatii maghiare. Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional în acest caz.
Un al doilea proiect de lege initiat de UDMR în Parlament si care a trecut în procedura de urgenta prin comisii presupune marirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecarei unitati administrativ-teritoriale de la 71,5 la 80 la suta, cu argumentul ca astfel comunitatile obtin o autonomie locala sporita. A fost votat favorabil luni de senatorii din Comisia de administratie, legea urmand sa intre în plen. stop_coloana

Liviu Dragnea ne asigura
ca nu a vandut Transilvania

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat ieri în Parlament ca proiectele UDMR sunt mai vechi, “nu au fost facute peste noapte”. Dragnea a facut si o declaratie despre discutiile purtate cu UDMR. “Azi am discutat despre situatia politica actuala. Am discutat la telefon zilele trecute. Am înteles ca am vandut Transilvania, nu am vandut Transilvania. Am discutat ce putem face, indiferent de ce majoritate ar fi vorba, sa nu se mai întample în Romania. Aceste legi nu au fost facute peste noapte, le-a venit randul. Liderii de grup s-au întalnit cu comisiile si au discutat separat. Sunt doua Camere, eu va spun la ce am participat. Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt si alte minoritati nationale care au o zi a lor si comunitatea maghiara a dorit un astfel de lucru”, a declarat Liviu Dragnea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *