SondajRSS Feed

Strategia liderului PSD in raport cu strategia UDMR

Liviu Dragnea a cerut UDMR la Zalau sa il ajute la prezidentialele din 2019

15 Mai 2017

In discursul sau de la Zalau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a sugerat presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca cele doua formatiuni politice sa faca "urmatorul pas" si sa treaca la o colaborare "mai strânsa", spunand ca nu exclude intrarea UDMR la guvernare daca PSD primeste sprijinul maghgiarilor pentru interesele politice.
"Am o relatie personala cu Kelemen Hunor foarte buna, unii spun ca prea buna. Cred ca în politica o strângere de mâna e mai importanta decât un protocol cu multe pagini. Daca am gasit acest fundament solid de încredere între noi si UDMR, cred ca putem extinde acest model la întreaga societate, sa începem sa construim o încredere serioasa între cetatenii români de etnie maghiara si ceilalti cetateni români. Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte si dupa alegeri si am decis sa avem o colaborare parlamentara care se dovedeste eficienta si cred ca ar trebui sa ne gândim, Hunor, daca nu cumva e oportun sa facem pasul urmator. Nu trebuie sa decideti la acest congres, dar trebuie sa ne gândim", a spus Dragnea.
"Nu îmi fac iluzii desarte, stim ca membrii comunitatii dumneavoastra nu au votat pâna acum la Presedintie un candidat din partea PSD, dar pentru toate trebuie sa fie un început. Pâna în 2019 poate reusim sa va convingem ca acel candidat al nostru va fi cel care sa fie cel votat de dumneavoastra. Cu speranta ca ultimele doua solutii poate o sa dezamageasca, prima v-a dezamagit, sper ca si a doua sa va dezamageasca, si sa va îndreptati spre alte optiuni politice", a explicat Dragnea "pasul urmator" pe care si-l doreste in relatia PSD - UDMR.
"UDMR a avut un rol important in consolidarea democratiei, a participat cu oameni competenti la cele mai importante procese de modernizarea a legislatiei din tara noastra, s-au atunci cand, si au fost momente de genul acesta, Parlamentul a trebuit sa isi apere imaginea si chiar libertatea de actiune, in fata unor tendinte demonice sau totalitariste venite din partea unor institutii care nu inteleg separatia puterilor in stat", au fost tot cuvintele lui Dragnea, de multumire pentru felul in care UDMR a sprijinit interesele Puterii PSD-ALDE in Parlament.
In acelasi context, liderul PSD a spus ca este grav faptul ca în ultimii 27, 28 de ani, perioada în care s-au cheltuit miliarde de euro în România, nu exista o autostrada care sa traverseze Carpatii. Liviu Dragnea a subliniat ca este de acord cu învatamântul în limba materna pentru etnicii maghiari, dar i-a sfatuit pe maghiarii din tara

Liviu Dragnea a cerut UDMR la Zalau sa il ajute la prezidentialele din 2019
sa îi învete pe copii si limba româna, pentru a avea mai mari sanse în gasirea unui loc de munca în România.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a replicat dupa discursul lui Liviu Dragnea: "Vom avea destule de discutat si nu vor fi discutii usoare".
Intrebat de jurnalisti la iesirea de la congresul UDM Congresul UDMR daca "o colaborare si mai buna si mai strânsa" cu partidul maghiarilor ar putea insemna o eventuala intrare la guvernare a UDMR, liderul social democratilor a spuns ca "nu este exclus". "Este o varianta pe care eu nu o exclud, dar nu neaparat acesta era sensul. UDMR a mai fost la guvernare, nu este nimic nou, noi am avut o relatie buna ori de câte ori am fost împreuna în Guvern si întotdeauna UDMR a propus oameni buni, profesionisti. Dar urmatorul pas am zis sa colaboram si mai bine pentru ca este loc de o colaborare si mai strânsa în Parlament si chiar si în administratia locala", a raspuns Liviu Dragnea.

Dragnea spune vis-a-vis
de condamnarea lui penala
ca nu poate exista o autoritate
morala mai presus de vot

Intrebat de jurnalistul de la ziarul Graiul Salajului daca este normal si demn ca o persoana condamnata penal sa ocupe functia de presedinte al Camerei Deputatilor intr-o tara europeana, care este in UE de 10 ani, Liviu Dragnea a justificat pozitia sa prin votul din decembrie in favoarea PSD, el fiind presedintele formatiunii politice.
"Ma asteptam ca o sa apareti cu asta. Stii care e raspunsul la intrebarea ta? Si vi-l dau tuturor. Asta o hotarasc oamenii. Din moment ce oamenii m-au votat, inseamna ca pot sa ocup aceasta functie, este foarte simplu. Nu exista nimeni in lumea asta care sa isi permita sa se autointituleze autoritate morala peste votul pe care il dau oamenii, asa cum il dau, este foarte simplu, asta este raspunsul la intrebare. Multumesc, ti-ai atins obiectivul", a raspuns Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, care a fost condamnat anul trecut la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda electorala.

Vizualizari 2616
Comentarii articol

>

in 15 Mai 2017 7:29

de cand a murit ciuma rosie ( ultimul mohican - Ion Iliescovici) psd-ul nu prea mai poate pupa prezidentialele.

Coco>

in 15 Mai 2017 7:58

Cel mai toxic partid - PSD .Pentru locul doi se da o lupta acerba intre PNL si UDMR (fara a lua la socoteala partidele reprezentate de o singura persoana ) .

>

in 15 Mai 2017 7:59

Speram sa nu le mai pupe. Dar la cum se invart si cumpara oamenii saraci si sarmani...nu m-as mira sa iasa din nou la conducere. Din pacate multi sunt prea comozi sa isi miste fundul la vot, iar cei mai slabi de minte se duc in gura sarpelui pentru niste promisiuni desarte..

>

in 15 Mai 2017 8:23

DRAC(NEA) este in stare sa-si vanda tara pentru voturi.congresul udmr a fost un atac marsav la adresa institutiilor statului roman iar conducatorii nostrii au aplaudat toate acestea.

>

in 15 Mai 2017 9:10

Dragnea si oficialii romani din Zalau au cantat imnul ungariei .

>

in 15 Mai 2017 9:19

Bă dracne, tu trebuie să scoţi lege, partidele care refuză să sărbătorească ziua naţională a Rom

>

in 15 Mai 2017 9:44

PREA MULTE DREPTURI AU astia LA NOI IN TARA,IAR unii NE VAND PE NISTE VOTURI.

>

in 15 Mai 2017 9:53

Tineti minte cateva cuvinte,udamaraul nu e partid politic, ci organizatie culturala ??!! Pana cand se tolereaza asemenea ilegalitate si obrazniciile acestei hoarde de huni, veniti din pustiurile Asiei ?

>

in 15 Mai 2017 10:28

Hai lasa mai moale cu asia si cu hunii si cu poporul roman civilizat cu WC ul in curte, daca te duci afara si areti buletinul de romanica multi din occident te iau tigan deci lasa mai moale cu aerele de superioritate fata de unguri multi romani in ultimul timp au scos pasaport unguresc ca ungurii sunt mult mai bine vazuti dincolo decat noi,cred ca esti frustrat si putin constipat frate hihihi,mai fa niste ture prin occident sa te racoresti

>

in 15 Mai 2017 11:41

Rahat ... un condamnat in fruntea tarii ???

>

in 15 Mai 2017 13:16

Ptr. 10:28 Nu WC-ul in curte arata gradul de civilizatie a unui popor.Mai scuteste-ne cu mersul afara ai fi fost si d-ta sa muncesti in agricultura sau la spalat WC in strainatate, ca dupa comentariu nu prea e ceva de capul d-tale.

>

in 15 Mai 2017 13:21

Pacat ca oamenii politici romani de dupa 1989 sunt atat de mocofani ca accepta sfidarea din partea acestui neam neobrazat.Oriunde in lume indiferent ce nationalitate ai trebuie sa respecti tara in care traiesti.Nicaieri nu se accepta atatea porcarii ca in ROMANIA.

>

in 15 Mai 2017 13:23

Trebuie sa respecti tara in care locuiesti!

>

in 24 Mai 2017 22:55

Ennyi hulyet egy helyen.....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.