Liviu Ciupe revine n volei, dupa 5 ani de pauza!

4
1935
Liviu Ciupe revine n volei, dupa 5 ani de pauza!

Omul de afaceri care a dus echipa CS Remat la câstigarea titlului national de trei ori consecutiv revine în sportul la fileu, dar nu la Zalau

Chiar daca actualmente este presedinte de onoare la HC Zalau, Tiberiu Marc a fost cel care a readus voleiul de la poalele Mesesului pe linia de plutire.
Astfel, actualul presedinte al Consiliului Judetean Salaj a fost cel care s-a implicat în sustinerea echipei de volei, într-un moment în care multipla campioana Elcond Zalau se desfiintase si formatia de volei din Zalau se chinuia în liga secunda.
Tibi Marc a fost cel care l-a adus la echipa pe Liviu Ciupe, iar omul de afaceri a pus bani si suflet. Dupa mai multi ani de munca si sudoare, au venit si rezultatele, astfel ca CS Remat Zalau a devenit campioana României de trei ori la rând, în anii 2010, 2011 si 2012!
În aceasta perioada, gruparea de la poalele Mesesului a ajuns si în grupele Ligii Campionilor, devenind astfel prima echipa din tara noastra ajunsa în grupele celei mai importante competitii intercluburi de pe batrânul continent. Dupa ce a reusit glorie si faima, în vara anului 2013, Liviu Ciupe s-a retras din volei si s-a canalizat mai mult catre afaceri.
La început, acesta a mai fost vazut pe la unele meciuri de volei, dar o perioada chiar a disparut din peisaj, desi el se considera un pasionat al sportului la fileu. Tot cam atunci, Liviu Ciupe a disparut si din organigrama Federatiei Române de Volei, având în vedere ca o perioada salajeanul nostru a fost vicepresedinte la FRV!
La începutul anului 2018, Ciupe a fost remarcat în tribunele Salii Sporturilor din?Zalau, la derby-ul dintre CS?Volei Municipal si Arcada Galati.
“Am venit într-o sala de sport dupa vreo trei ani. Mi-a fost dor de volei si de echipa la care acum câtiva ani am pus bani si suflet”, spunea atunci fostul presedinte de la CS?Remat Zalau.
Desi voleiul a ramas în sufletul sau, omul de afaceri a precizat în mai multe rânduri ca nu mai este tentat sa revina în volei, deoarece afacerile ocupa prea mult timp din viata sa.
Cu toate acestea, în aceasta vara, Liviu Ciupe a decis sa revina în voleiul românesc, dar nu la Zalau acolo unde a facut performanta, ci la Cluj-Napoca, acolo unde s-a stabilit de câtiva ani si unde îsi are sediul firma mama a societatilor comericale ce fac parte din trustul Rematinvest.
Liviu Ciupe: “Ajut echipa doar ca si sponsor, cu ceva bani si ne-am implicat la aducerea antrenorului din Polonia”
Astfel, directorul general de la Rematinvest Cluj-Napoca a decis sa sustina echipa Universitatea Cluj, care în ultimii ani s-a luptat mai mult pentru evitarea retrogradarii, desi echipa de volei de pe Somes fusese campioana nationala în perioada în care “U” era sustinuta si de ARDAF.
Ca urmare, pentru sezonul 2018 – 2019, Liviu Ciupe va ajuta putin financiar echipa “sepcilor rosii”, dar a ajutat si la aducerea unui antrenor din strainatate, este vorba despre un polonez adus în?România pe “filiera” Mariusz Sordyl, adica antrenorul cu care Rematul a cucerit ultimul titlu national, cel din 2012.
“Nu pot sa spun ca m-am implicat la Universitatea. Pentru mine, implicare ar însemna totul, de la A la Z pentru ca echipa sa devina campioana. Acum, eu nu pot spune acest lucru în cazul Clujului, unde doar ajut ca si sponsor echipa de volei cu ceva bani si cu aducerea antrenorului din Polonia. Nu ne bagam, nu ne implicam în conducere sau la luarea deciziilor, noi doar sprijinim fenomenul voleibalistic din municipiul în care derulam activitati comericale. Am vazut ca se construieste ceva mai timid la Cluj-Napoca, asa mai cu rabdare, dar în viitor voleiul clujean poate iesi din umbra. Acest fenomen are traditie aici, înca de când regretatul Nicorici facea performanta cu ?ARDAF”, a declarat Liviu Ciupe pentru ziarul Sportul Salajean.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.