Linie telefonica TELVERDE pentru veterani si vaduve de razboi

0
5

Ministerul Apararii Nationale a decis infiintarea unei linii telefonice TELVERDE, cu numarul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor si vaduvelor de razboi pe perioada starii de urgenta, in perioada masurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19, se arata intr-un comunicat al institutiei.
"Linia telefonica TELVERDE 0800.410.990 a fost deja pusa in functiune si este destinata semnalarii situatiilor deosebite in care s-ar putea afla veteranii si vaduvele de razboi, fara sustinatori sau alte forme de ajutor direct, in contextul masurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19. Programul de functionare al liniei telefonice TELVERDE 0800.410.990: intre orele 08.00 – 20.00 (de luni pana vineri) si intre orele 08.00 – 16.00 (sambata si duminica)", se arata in comunicatul MApN.
Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitarile de sprijin si vor instiinta echipele din tara pregatite pentru rezolvarea situatiilor semnalate. Solicitarile de sprijin pentru veteranii si vaduvele de razboi, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistenta medicala sau alte situatii vor fi solutionate prin centrele militare zonale, judetene si de sector, cu sprijinul autoritatilor locale, al Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si comitetelor judetene pentru situatii de urgenta.
Linia telefonica TELVERDE a fost realizata de Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii din cadrul Statului Major al Apararii, iar functionarea acesteia este asigurata de Directia calitatea vietii personalului a MApN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here