Liderii PSD Salaj l-au condus ieri pe ultimul drum pe primarul din Fildu de Jos, Ioan Mangau

10
3614

 

Liderii PSD Salaj l-au condus  ieri pe ultimul drum pe primarul  din Fildu de Jos, Ioan Mangau

Ioan Mangau, primarul comunei Fildu de Jos, care a murit subit joi seara in jurul orei 18.00, in gospodaria pe care o detinea in satul Fildu de Sus, a fost condus ieri pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a avut loc de la ora 13.00. La ceremonial au participat toti primarii PSD din judet, dar si liderii PSD Salaj, care i-au adus un ultim omagiu. 

Primarul Ioan Mangau a fost gasit joi seara intins pe jos in curtea casei de catre un vecin, care a alertat politia si ambulanta. Din nefericire, medicii de pe ambulantele din Zalau si Huedin prezenti la fata locului nu au mai putut decat sa constate decesul.

Ioan Mangau urma sa implineasca 55 de ani si tocmai
castigase cu 80 la suta al treile mandat de primar

Ioan Mangau trebuia sa implineasca pe 5 noiembrie varsta de 55 de ani. A fost primar timp de opt ani, reusind sa castige al treilea mandat la alegerile din 5 iunie, cand a avut doar un singur contracandidat. A reusit sa castige alegerile cu 80,34 la suta din voturi (658 de voturi). Primul mandat l-a castigat in 2008 cu 55,4 la suta din voturi (458 de voturi), la diferenta de 280 de voturi fata de contracandidatul sau, Moldovan Gabriel de la PNL. stop_coloana

La Fildu de Jos se vor organzia anul viitor
alegeri anticipate pentru functia de primar

Saptamana aceasta, secretarul comunei, Paun Firuta Lenuta va trebui sa trimita o nota explicativa Prefecturii Salaj, prin care il instiinteaza pe prefectul Marin Nitu ca postul de primar este vacant. Prefectul va anunta apoi Autoritatea Electoral Permanenta si Guvernul Romaniei despre postul vacant. Cel mai probabil, spune prefectul Marin Nitu, la Fildu de Jos vor avea loc alegeri anticipat anul viitor, pentru ca nu se pot organiza alegeri locale anticipat deodata cu alegerile parlamentare. Pana la anticipate, rolul de primar ii va reveni viceprimarului Mate Tamas, de la UDMR, care va prelua atributiile primarului. Ramane la latitudinea Consiliului Local Fildu de Jos daca isi va numi si un consilier local cu atributii de viceprimar.

 

 

 

COMENTARII

  1. DOMUNULE EDUARD, esti informat gresit, primarii prezenti: Priecei- UDMR, Varsolt -UDMR, Zimbor - PNL, Valcau de Jos - PNL, Almas - PNL, Zalau - PSD, Jibou - PSD, Buciumi - PSD. , Care primarii PSD????? poua, erau acasa.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.