SondajRSS Feed

Liceul de Arta Ioan Sima Zalau va fi izolat termic cu bani europeni

10 August 2018

Inca trei scoli din Zalau asteapta sa vada daca primesc bani de la UE pentru reabilitarea termica

Cei aproape 500 de elevi ai Liceul de Arta “Ioan Sima” Zalau vor studia în conditii mai bune, dupa ce scoala lor va fi reabilitata termic cu fonduri europene.
Contractul de finantare din fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice a Liceului de Arta “Ioan Sima” din Zalau a fost semnat ieri, joi 9 august, de catre primarul Ionel Ciunt, care spune ca lucrarile vor incepe fie in aceasta toamna, fie in primavara anului viitor.
Valoarea investitiilor este de aproape 7 milioane de lei, din care 4,2 milioane de sunt fonduri nerambursabile.
“Scopul proiectului este de a îmbunatati din punct de vedere energetic infrastructura educationala a acestei unitati de învatamânt, de a contribui în mod direct la reducerea consumului de energie din surse conventionale si la reducerea emisiilor de CO2 eliberate în atmosfera”, potrivit informarii Primariei postate pe pagina de facebook a institutiei.
Liceul d

Liceul de Arta <i>Ioan Sima</i> Zalau va fi izolat termic cu bani europeni
e Arta “Ioan Sima” Zalau are aproximativ 500 de elevi si 85 de cadre didactice.
Pe acest tip de finantare europeana mai sunt în evaluare alte trei proiecte, pentru Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, Liceul cu program sportiv “Avram Iancu” si Liceul Reformat “Wesselenyi”. Proiectele vizeaza, printre altele, înlocuirea ferestrelor de lemn cu cele din PVC, refacerea finisajelor interioare si exterioare, a acoperisului, modernizarea grupurilor sanitare, termoizolatii.
Consiliul Local Zalau a aprobat la data de 6 iunie 2018, bugetele aferente si cota de participare a municipiului la aceste proiecte.

Vizualizari 1458
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.