Liberalii zalauani cer clarificari din partea primarului Ciunt referitor la situatia dezastruoasa a clubului de volei ( II )

4
274

In cazul dezastrului financiar de la Volei Municipal Zalau, primarul PSD-ist, Ionel Ciunt, a dovedit aceeasi disponibilitate la dialog precum colegul sau Iordache „Alta intrebare!”, o sinceritate comparabila cu a fostului sau sef politic, Liviu Dragnea, si o coerenta demna de Viorica Dancila. Cu toate acestea, din respect pentru zalauani, ii solicitam primarului Ciunt sa ne raspunda la primele intrebari adresate in materialul anterior, dar si la cele de mai jos.

Reamintim zalauanilor ca alesii locali ai PNL s-au opus permanent si sistematic, prin vot, prin intrebari, prin amendamente respinse constant de majoritatea condusa de Ionel Ciunt, timp de 4 ani, acestei finantari, care nu a reprezentat decat o fraudare masiva a bugetului local. Deoarece in tot acest timp intrebarile noastre adresate in Consiliul Local au ramas fara raspuns, continuam scurtul chestionar pentru primarul Ionel Ciunt, deoarece contribuabilii din Zalau, cei cu ai caror bani s-a sustinut toata aceasta frauda de proportii, au dreptul sa cunoasca adevarul, altfel decat din dosare penale sau din comunicate de presa care nu spun nimic.

9.Avand in vedere ca au existat numeroase semnale in presa si in mediul public cu privire la neplata salariilor, a cresterii datoriilor catre furnizori, a amenzilor primite de la FRV, a litigiilor cu jucatorii si antrenorii, de ce a continuat, ba chiar a crescut, alocarea de fonduri fara o analiza a acestor disfunctionalitati in managementul echipei de volei?

10. De ce nu s-a tinut cont de raportul auditului cerut de consilierii PNL in data de 23 ianuarie 2020?

11. In ,,Raportul de audit public intern’’/6.03.2020 s-au constatat mai multe aspecte negative:

,,Conducerea clubului nu a desemnat prin decizie scrisa in perioada auditata (2016-2019), nici intr-un an, o comisie pentru inventarierea patrimoniului asociatiei avand ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor si a capitalurilor proprii, precum si a bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu, in vederea intocmirii situatiilor financiare anuale care trebuie sa ofere o imagine fidela a pozitiei financiare si a performantei asociatiei pentru respectivul exercitiu financiar.

In perioada auditata, Adunarea Generala a membrilor asociati nu s-a intrunit pentru aprobarea bilantului contabil anual niciodata, Consiliul Director nu a avut nici o sedinta iar cenzorul nu a fost ales, in consecinta nu exista rapoarte ale acestuia cu privire la controlul financiar intern ale asociatiei.

Din evaluarea efectuata auditorul intern apreciaza ca “nu este functional sistemul de control al contabilitatii datoriilor si creantelor asociatiei.’’

12. Daca se cunostea aceasta situatie, si se intentiona constituirea unei sectii de volei la clubul propriu al municipiului, de ce s-a mai supus aprobarii CL si s-a aprobat la inceputul anului 2020 (18 martie) o suplimentare a finantarii cu inca 450.000 lei (un ultim tun financiar) in conditiile in care din bugetul aprobat pe 2020 s-a platit pana la data respectiva suma de 1.098.740 (o suma deloc neglijabila)

13.Ulterior acestei finantari, intr-un comunicat pe pagina de facebook a PSD erau infierati cu manie proletara consilierii locali ai PNL, care s-au opus suplimentarii finantarii, pe motiv ca aceasta finantare era destinata achitarii unor restante catre firme din Zalau? in calitate de presedinte al PSD Salaj, va asumati, domnule Ciunt, acest comunicat? Despre ce firme este vorba (la ce firme au ajuns banii am aflat)?

14.Cat din bugetul alocat pentru salarii s-a decontat?

15.Cine isi asuma prejudiciile de imagine produse municipiului Zalau prin finantarea acordata Volei Municipal Zalau?

16.Cine conduce Asociatia Volei Municipal Zalau (asociati, Consiliu Director, directori, cenzori)?

Sursa foto – agrepres.ro

Grupul Consilierilor Locali PNL Zalau

4 COMENTARII

  1. Gicule !Te framanta problema?e treaba ta. Pe noi contribuabilii zalauani ne intereseaza daca si cum s-au „sifonat” banii la clubul de volei ?Iar daca ,da ,cei vinovati sa plateasca .

  2. Altceva ce mai vor imbecilii de ciumati cacanii , in frunte cu cei doi straini (la propriu /figurat ) de tara/popor , neamtul Wernerelul si ungurul Orbanusul ??!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.