Liberalii propun solutii concrete anti-criza

0
4


“Familia Basescu trece mai usor peste greutati”
Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, a revenit in Salaj, la nici o luna de la ultima vizita in judetul nostru. In conferinta de presa organizata la sediul partidului, la care au participat si presedintele PNL Salaj – Radu Capilnasiu, deputatul Mirel Talos si vicepresedintele Consiliului Judetean – Cristian Ionescu, Orban a realizat o radiografie extrem de critica a primelor sase luni de guvernare a guvernului Boc. Discursul sau a inceput cu o parodiere a sloganelor electorale ale PD-L, Ludovic Orban afirmand ca in aceasta perioada doar “Familia Basescu trece mai usor peste greutati”.
Rand pe rand, liderul liberal a punctat problemele din cele mai nevralgice domenii economice si sociale din Romania, concluzionand ca guvernul este total ineficient.
Pentru a-si argumenta afirmatiile, Ludovic Orban a facut referire la politica dezastruoasa din domeniul pensiilor si cel al fiscalitatii. Potrivit declaratiilor sale, in momentul de fata, guvernul se comporta total invers in comparatie cu directivele Uniunii Europene. “Daca in alte tari se fac demersuri pentru reducerea fiscalitatii, guvernul Boc mareste contributiile sociale si mai introduce si impozitul forfetar, la care Ungaria si Franta au renuntat in perioada de criza”, a spus prim-vicepresedintele liberal.
Cele doua FSN-uri incearca sa distruga clasa de mijloc
El a mai tinut sa precizeze ca partidul pe care il reprezinta va depune, in perioada urmatoare, un proiect de lege pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri, documentul urmand sa contina principalele masuri anticriza, marca PNL – scutire pentru profitul reinvestit, facilitati pentru firmele care angajeaza someri etc.
Greselile majore ale guvernului Boc, in politica economica, reprezinta, in opinia lui Orban, “un gest criminal prin care cele doua FSN-uri incearca sa distruga clasa de mijloc si sa proletarizeze tara, pentru a putea minti oamenii cu promisiuni electorale”.
Si daca tot veni vorba de promisiuni neindeplinite de actualii guvernanti, liderul PNL a amintit si de marirea pensiilor, care s-a regasit, in campania electorala, in programele ambelor partide (PD-L si PSD). “In campanie se promiteau pensii minime de 5 milioane de lei vechi, iar acum s-au micsorat la 3 milioane. Nici majorarile promise pentru grupa I si II nu s-au concretizat. De aceea, PNL va desfasura o campanie prin care vom propune parlamentului ca punctul de pensie sa ajunga la 45% din salariul mediu brut”, a mai adaugat Orban.
Guvernul isi bate joc de armata…
Rstrictiile bugetare impuse Ministerului Apararii vor face obiectul unei motiuni simple pe care o vor depune liberalii in parlament. Conform celor spuse de Ludovic Orban, este inadmisibil ca cea mai respectabila institutie din Romania (alaturi de Biserica) sa fie batjocorita in acest mod de catre guvernul Boc.
“Prin reducerea bugetului Ministerului Apararii, tara noastra nu isi respecta angajamentele fata de partenerii din NATO. In acordurile cu partenerii din aceasta organizatie, Romania a promis ca va aloca 2,2% din PIB armatei, iar acum s-a ajuns la 1,35%”, a declarat si Radu Capilnasiu.
Dupa Orban, vine Antonescu
Ulterior intalnirii cu reprezentantii mass-media locale, Ludovic Orban a facut mai multe vizite in judet, in organizatiile din Simleu Silvaniei, Bocsa, Romanasi si Bucium, intalnirile constituind si un bun prilej pentru a evalua activitatea liberalilor salajeni.
Saptamana viitoare, miercuri, 27 mai, va fi prezent in judetul nostru si presedintele PNL, Crin Antonescu (candidatul partidului la alegerile prezidentiale). In cadrul vizitei de miercuri, Antonescu va fi insotit si de Norica Nicolai si Ovidiu Silaghi, candidati pentru Parlamentul European.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here