SondajRSS Feed

Liber la SRL si PFA fara taxe

12 Ianuarie 2017

Începând din luna februarie românii îsi vor putea înfiinta gratuit o societate cu raspundere limitata ori se vor putea constitui ca persoana fizica autorizata (PFA) fara costuri catre Registrul Comertului. 

Eliminarea de la 1 februarie a taxelor percepute de Oficiul National al Registrului Comertului la constituirea unei entitati fie ea cu personalitate juridica (SRL, SRL debutant) sau fara personalitate juridica (PFA, intreprindere individuala sau familiala este prevazuta în Legea nr.1/2017, publicata luni în Monitorul Oficial.
Asadar, de luna viitoare antreprenorii îsi vor putea înfiinta SRL si PFA gratuit, taxele precepute în prezent pentru înmatreiculare fiind eliminate. În plus, se elimina si taxele percepute pentru înscrierea de mentiuni în Registrul Comertului.
Într-o societate cu raspundere limitata, numarul asociatilor nu poate fi mai mare de 50, existând însa po

Liber la SRL si PFA fara taxe
sibilitatea ca o firma sa aiba asociat unic persoana fizica sau juridica. Totodata, capitalul social al unui SRL nu poate fi mai mic de 200 de lei si se divide în parti sociale egale, care la rândul lor nu pot fi mai mici de 10 lei. Pentru înfiintarea unui SRL este nevoie de întocmirea documentatiei necesare si depunerea acesteia la Registrul Oficiului Comertului de pe lânga Tribunalul în raza caruia solicitantul îsi stabileste sediul profesional. În mod similar trebuie sa proceseze si solicitantii de PFA.

Vizualizari 3211
Comentarii articol

foarte bine>

in 12 Ianuarie 2017 7:46

In sfarsit ca se mai gandeste cineva si la altii ...

>

in 12 Ianuarie 2017 7:58

Mda! Acuma ca Ponta a ridicat impozitarea pe PFA-uri, si nu mai au clienti, acum scot zaharelul din buzunar.

>

in 12 Ianuarie 2017 10:29

Cel mai prost loc in europa sa faci afaceri acum,este romania ,nu merita sa faci afaceri in romanica eventual la negru daca ai curaj oricum cel mai rentabil este sa emigrezi si sa deschizi o firma dincolo

>

in 12 Ianuarie 2017 20:18

Drum bun,du-te dincolo

>

in 12 Ianuarie 2017 21:34

Ddddd

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.