SondajRSS Feed

Legendara trupa Phoenix concerteaza la Zalau

8 Noiembrie 2018

Spectacolul „Phoenix – Arhaic Rock” va avea loc pe 3 decembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor

Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau va gazdui, în data de 3 decembrie, o seara de exceptie, un eveniment pentru suflet si spirit alaturi de artisti uimitori si unici, o muzica prin care vom privi înapoi spre toate acele dimensiuni pe care suntem în pericol sa le uitam si din care rockul românesc si-a dezvoltat radacinile si forta.
„La început a fost folclorul. Muzica bruta, învatata sa ne spuna trairile, sa ne arate natura, sa ne vorbeasca despre identitate si despre ceea ce de drept ne apartine. Expresie completa si complexa a tuturor simturilor autentice românesti, a rezistat oricaror încercari de falsificare pe care secolul XX i le-a propus. A trebuit sa vina deceniul sapte pentru ca Phoenix sa-i rastoarne cuvintele în necuvinte, sa disocieze ce era trainic sudat, sa asocieze ce la început parea incomunicabil, si folclorul arhaic sa primeasca astfel dimensiunea ce i se cuvenea: modalitatea de exprimare moderna.
Legenda celor ce ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Nicu Covaci, artistul care a realizat

 Legendara trupa Phoenix concerteaza la Zalau
prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precrestin, si muzica rock, aducând astfel în fata publicului un nou gen de muzica: etno-rockul care timp de peste jumatate de veac l-a caracterizat.
Evenimentul Phoenix – Arhaic Rock propune adevaratul concept de rock cu influente din folclorul autentic românesc si spune povestea începuturilor muzicii Phoenix – momentul în care ne aflam în expozitiune, când înca nu se întâmplase nimic, când trecerea de la Beatles, Kinks si Rolling Stones catre un nou gen de muzica, eliberat de alte influente exterioare, a transformat muzica Phoenix în proiectul unicat pe care îl reprezinta si astazi”, spun organizatorii evenimentului pe pagina de socializare.

 

Vizualizari 946
Comentarii articol

>

in 8 Noiembrie 2018 1:28

Phoenix fără Baniciu, este zero.

Dupa modelul spectacoului cu Tudor Gheorghe>

in 8 Noiembrie 2018 11:22

Probabil toate biletele sunt deja date pe sub mana la bugetarii pilosi.

>

in 8 Noiembrie 2018 23:30

NICU COVACI ESTE PRECRESTIN, URMAS DIRECT A OMULUI DIN NEANDERTHAL. MERGETI SI VEDETI ACEST EXEMPLAR A CARUI LOC ESTE FIXAT PE VECI LA MUZEUL GRIGORE ANTIPA.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.