Legenda căpriorului

0
215

Bună să vă fie inima !


Hindușii povestesc o legendă stranie. Legenda căpriorului din munți.
Cu mulți ani în urmă era un căprior care simțea mereu în nări un puternic parfum de mosc. Urca povârnișurile înverzite ale munților și simțea acel parfum uimitor, pătrunzător, foarte dulceag. Alerga ca săgeata prin pădure și acel parfum era în aer, pretutindeni în jurul lui.
Căpriorul nu reușea să înțeleagă de unde provenea acel parfum care îl tulbura atât de mult.
Era asemeni chemării unui flaut căruia nu i se poate rezista.
De aceea căpriorul a început să alerge din pădure în pădure în căutarea izvorului acelui parfum extraordinar și tulburător.
Acea căutare a devenit obsesia sa. Sărmanul animal nu se mai îngrijea nici de mâncare, nici de apă, nici de dormit, nici de nimic altceva. El nu știa de unde venea atracția parfumului, dar se simțea constrâns s-o urmeze prin prăpăstii, păduri și coline, până când, înfometat, istovit, mort de oboseală, a mers înainte la întamplare, a alunecat de pe o stâncă și a căzut rănindu-se de moarte.
Rănile erau dureroase și adânci. Căpriorul și-a lins pieptul sângerând și, în acel moment, a descoperit lucrul cel mai de necrezut. Parfumul, acel parfum care îl învăluise, era tocmai acolo, atașat de trupul său, în ”săculetul” purtător de mosc, pe care îl au toți căpriorii din specia sa.
Sărmanul animal a respirat profund parfumul, dar era prea târziu…

”Prea târziu te-am iubit Doamne, frumusețe atât de veche și totuși atât de nouă, prea târziu te-am iubit. Si iată că Tu te aflai în lăuntrul meu, iar eu în afară. Și eu acolo, în afară, te căutam și dădeam năvala peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumusețe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine.” ( sfântul Augustin)

(Bruno Ferrero, 356 de povestioare pentru suflet)


Dragilor, încununând finalul acestei sugestive legende cu cuvintele evanghelice: ”Împărația lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” , vă invit să reflectăm în profunzime asupra acestui text și să-l transpunem în viața și-n trăirea noastră de fiecare zi.
O zi minunată! Pace și bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.