Legea alegerilor locale, promulgata de seful statului

1
147


Partidele pot începe de azi strângerea de semnături pentru candidaţii la alegerile locale


Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind stabilirea datei desfasurarii alegerilor locale. Astfel, duminica, 27 septembrie, vom fi chemati la urne pentru a ne alege primarii si presedintii de consilii judetene.

In acest context, Autoritatea Electorala Permanenta precizeaza ca perioada electorala aferenta alegerilor locale din acest an va incepe cel mai tarziu la finalul lunii, mai exact pe data de 29 iulie, urmand ca la data de 2 august sa fie constituit Biroul Electoral Central. În ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decât dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se înregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana, in perioada 7 – 11 august .
Incepand cu data de 20 iulie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi independenţii pot începe acţiunile de colectare a listelor de susţinători pentru candidaţii la funcţiile de primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene, dar şi pentru consilii locale şi consilii judeţene.

18 august, termen limita pentru depunerea candidaturilor

Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august, data de la care vor putea fi înregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile, iar perioada de depunere a candidaturilor urmeaza sa se încheie in data de 18 august, birourile electorale de circumscriptie urmând sa constate ramânerea definitiva a acestora in data de 24 august.
Campania electorala va începe în data de 28 august si se va încheia în sâmbata, 26 septembrie, la ora 7.00.

1 COMENTARIU

  1. Penalii din Meseseni mai candideaza?,ce o sa faca mama primarului cand n-o sa mai fie fiul la primarie ?,barbatul in puscarie ,fata schimba militarii ,ce o sa faca ea prima fsta doamna de Meseseni?.Mai vinde produlele de la crucea rosie in magazinele ei ,politia ,justitia nu ii cauta in buzunare,pe cel de la primarie nu il cauta nimeni,cu ce si-a facut casa ,cabana ,masini?,cu banii de la pita? NUUUUUUUUU.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.