Lege promulgata: persoanele condamnate pentru coruptie pot infiinta companii

19
1072

 

Lege promulgata: persoanele condamnate pentru coruptie pot infiinta companii

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 1 august 2019, Legea de modificarea a Legii societatilor 31/1990, prin care persoanele condamnate definitiv pentru fapte de coruptie nu au interdictia de a avea calitatea de fondator al unei societati comerciale, decat prin pedeapsa complementara condamnarii.
"Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori carora li s-a interzis prin hotarare judecatoreasca definitiva dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsa complementara a condamnarii pentru infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, infractiuni de coruptie, delapidare, infractiuni de fals in inscrisuri, evaziune fiscala, infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau pentru infractiunile prevazute de prezenta lege", prevede modificarea adusa articolului 6 din Legea societatilor nr.31/1990, promulgata, joi, de presedintele Klaus Iohannis.
Initial, articolul 6 (2) prevedea: "Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru infractiunile prevazute de art. 143 - 145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei sau pentru cele prevazute de prezenta lege, cu modificarile si completarile ulterioare".
Pe 3 iulie, Curtea Constitutionala a respins sesizarea de neconstitutionalitate formulata in luna mai de catre Klaus Iohannis privind aceasta lege.
Pe 7 mai, presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea alin. (2) al art. 6 din Legea societatilor nr. 31/1990.
Presedintia reclama ca proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor cu incalcarea competentei primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbatut textul si solutia adoptata de Camera Deputatilor.

COMENTARII

  1. Turc, tătar, sau orice ar fi, Președintele este obligat de actuala Constituție! Nu prea are loc de acțiune după ce a atrs odată atenția asupra faptului că nu este de acord cu ceea ce este obligat să promulge!!!

  2. Aleget-o pe Dancila Viorica presedinta ca sa va meraga bine! Aveti o gramada de oameni profesionisti si onesti, Serban Nicolae, Iordache, Niculicea, Olguta Vasilescu etc. Aici, la Salaj, tot asa, Dana Cota, secretar de stat la un minister, Marc Tibi, Pop Gheorghe Vanatorul, Ciunt Ionel, Pop Maria senatoreasa etc.

  3. ...Ce tare!!! Interesant cum ATI găsit poza asta! Cred că pentru a va satisface orgoliile! Cum reușiti să reactionati când NU ESTE CaZUL!!!!de fapt 8:47 si 10:07 au dreptate!!!

  4. Spune, Delia, cine ti-a dat aceasta poza, cine te-a sfatuit s-o pui? Consilierii lui Ciunt, tzatza aceea care- la biroul senatorului necuvantator? Ce ti-au spus? E buna ca-i intarata pe inculti!

  5. Spune, Delia, cine ti-a dat aceasta poza, cine te-a sfatuit s-o pui? Consilierii lui Ciunt, tzatza aceea care-i la biroul senatorului necuvantator? Ce ti-au spus? E buna ca-i intarata pe inculti!

  6. Daca legile le fac cei din clanul criminalilor din Caracal,alde Ciordache, tractoristul Stănescu etc. la ce bun să ne așteptăm.Mintile lor reduse îl limitează pe președinte la o singura respingere.(deci PSD,ciuma roșie).

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.