Leacurile babesti nu sunt de lepadat

0
9

Gripe de tot felul ne pandesc din cele patru puncte cardinale. Ca sa evite mersul la medic, in faze mai “dulci” oamenii au gasit de-a lungul timpurilor leacuri pentru a-si ameliora starea sanatatii. In cele ce urmeaza va prezentam trei leacuri babesti, impotriva racelii si gripei
SOSETELE IMBIBATE IN OTET SAU ALCOOL MEDICINAL ajuta la scaderea febrei, atunci cand avem gripa. Ele trebuie mentinute pe picioare timp de 20 de minute si se reimprospateaza pana cand temperatura incepe sa coboare.
FOILE DE VARZA, aplicate in jurul gatului ajuta la ameliorarea durerilor aparute la laringite. Pentru aplicatii locale sunt necesare doua-trei frunze de varza alba, care se inmoaie in apa clocotita, sau se ung cu putin ulei. Se pun in jurul gatului si se acopera cu un prosop.
FELIILE DE CARTOFI aplicate pe frunte alunga durerile de cap. Se aplica doua-trei felii si se leaga cu o esarfa. Daca totusi durerile nu cedeaza se poate bea suc de cartofi, dupa ce cartoful crud a fost dat pe razatoare si stors.
CEAIUL DE COJI DE NUCI calmeaza tusea. Cojile se fierb in apa 5-10 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte si neindulcit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here