Laurentiu Ghiurutan, angajat al Primariei Zalau, a fost ales presedinte al Cartel Alfa Salaj

9
3468
Laurentiu Ghiurutan, angajat al Primariei Zalau, a fost ales  presedinte al Cartel Alfa Salaj

Organizatia Salaj a Confederatiei Cartel Alfa a anuntat ieri, miercuri 5 septembrie, noua conducere la nivel judetean, in prezenta lui Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Cartel Alfa, care venit expres la Zalau pentru alegerile de ieri.

Astfel, la trei luni dupa decesul subit al presedintelui Cartel Alfa Salaj, Pompiuliu Ceaca, locul acestuia a fost luat de secretarul Cartel Alfa Salaj, Laurentiu Ghiurutan, functionar la Primaria Zalau, care a fost ales cu 30 de voturi pentru, trei abtineri si doua voturi impotriva si va vorbi de acum in numele celor aproximativ 4.000 de sindicalisti salajeni ai Cartel Alfa.
De asemenea, au fost alesi doi vicepresedinti - Jula Vasile, de la Armatura (35 voturi), si Ghiurco Florin, de la DSVSA Salaj (35 voturi). Secretar va fi Szeredai Dezso, de la APIA Salaj.
Au mai fost nominalizate ieri persoanele care vor ocupa functii sindicale in consiliile de administratie ale unor institutii. La AJOFM Salaj, unde au fost numiti Vasile Pop si Vasile Jula. La AJPIS a fost nominalizat Alexandru Rus (Silcotub) si Teodor Jecan, inlocuitor (Michelin), iar in CEX-ul Institutiei Prefectului Salaj – Laurentiu Ghiurutan si Alexandru Rus, ca si suplinitori. La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj a fost numit in consiliul de administratie Gheorghe Morar (Civitas).

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a dezbatut problemele de pe piata muncii, atat din tara, cat si din Salaj. Amintit despre inegalitati, despre angajatul ajuns aproape sclav pentru angajator, salariile mici, orele suplimentare neachitate.
Bogdan Hossu spune ca angajatii au dreptul la a organiza proteste pentru a-si exprima nemultumirile, dar acest lucru se lasa cu consecinte greu de suportat de cei care protesteaza.

Cartel Alfa, unul dintre cele mai mari sindicate, a denuntat permanent inegalitatile rezultate din Legea salarizarii adoptate in iulie anul trecut si reforma fiscala prin transferul contributiilor de la angajator la angajat.

Bogdan Hossu spunea la inceputul acestui an ca din estimarile sindicatului reiese ca 40 la suta din salariatii bugetari vor avea scaderi substantiale la veniturile nete, indicand drept cauze Legea salarizarii, limitarea sporurilor in structura bugetara si transferul de taxe sociale.
Laurentiu Ghiurutan vine insa din zona bugetarilor din administratia locala, care s-au ales cu salarii substantial marite.

COMENTARII

  1. poate erau mai reprezentativi liderii de pe platforma industriala.nenea asta-i reprezinta pe unii care-s supermultumiti de cat castiga si ce drepturi au fata de cat se rup cu munca.Michelin sau tenaris au cu adevarat probleme si au si mai multi sindicalisti.Dar s-a facut sa fie bine.Judet de cacat intr-o tara de cacat.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.