Laureatii sportului salajean în anul 2018

1
330

 

Laureatii sportului salajean în anul 2018

Paula Todoran si Iulia Clitan ramân “reginele” sportului salajean. Atleta de la CSM Zalau si karateka de la CS Terra Kid Zalau îsi pastreaza suprematia în topurile de final de an la disciplinele olimpice, respectiv neolimpice. Totodata, si CS Volei Municipal Zalau ramâne pe locul 1 în clasamentul jocurile de echipa din Salaj

În anii trecuti, se întocmea un singur clasament pentru stabilirea celor mai buni sportivi din judetul Salaj. sirul mare de discutii au determinat ca Directia Judeteana de Sport si Tineret Salaj sa ia decizia de a împarti sportivii, în functie de disciplina olimpica sau neolimpica.
De anul trecut, institutia condusa de Adrian Farcas a realizat înca un top, pentru jocurile sportive. Desi la finalul saptamânii trecute, în atletism si karate au existat competitii de anvergura, au putut fi întocmi clasamentele cu laureatii anului 2018 la disciplinele olimpice si neoplimpice, dar si la jocurile sportive.
De precizat înca din capul locului, primele doua pozitii au ramas neschimbate în fiecare top!

Paula Todoran, pe locul 1 chiar daca nu a stralucit

De ani buni, atleta Paula Todoran este cel mai bun sportiv al anului la disciplinele olimpice. Desi la Europenele din Olanda desfasurate în weekend trecut a avut o prestatie mai modesta, sportiva de la CSM Zalau este de departe “number one”, în ce priveste numarul de puncte acumulate în acest an.
Astfel, în luna noiembrie, atleta originara din comuna Românasi a cucerit doua medalii de aur la Balcaniada de la Botosani.
La finalul lunii iulie, ea a devenit vicecampioana nationala la 10.000m, calificându-se la Campionatul European de la Berlin din luna august, dupa ce în luna martie ea a reprezentat România la Mondialul de la Valencia.
Rezultatele nu au fost precum cele din anii trecuti, dar eleva lui Mirel Seisan a reusit sa se claseze pe locul 1, la diferenta de puncte fata de ocupantul locului secund.

Ultimul gong pentru pugilistul Adi Poputea

Dupa cum am precizat mai sus, locul secund a fost neschimbat, astfel ca Adrian Poputea termina în top, în anul în care pugilistul de la CSM Zalau si-a anuntat retragerea din cariera.
Pentru valorosul sportiv, ultima medalie a fost “bronzul” de la Nationalele de seniori, desfasurate acum doua saptamâni.
Ajuns la vârsta de 32 de ani, Poputea a decis sa agate manusile în cui si sa împartaseasca din experienta sa acumulata de-a lungul a aproape doua decenii, el devenind din acest an si antrenor la sectia de box de la CSM Zalau.
În topul celor mai buni sportivi mai regasim înca patru pugilisti, este vorba de Paul Magdas, Darius Forai si Florina Gorgan, ceea ce înseamna ca scoala de box din Salaj mai produce valori.

Voleibalistul Rares Balean si handbalista Valentina Panici, pe podium!

A fost o perioada în care practicantii de la jocurile sportive nu puteau fi regasiti în topurile de final de an, desi rezultatele erau bune, iar impactul era mult mai mare decât la disciplinele reprezentate de sportivii din clasamente.
Încet-încet, a fost reglementata si aceasta problema, astfel de de câtiva ani încoace, printre laureati regasim handbaliste, voleibalisti si chiar fotbalisti!
Anul trecut, locul 3 la disciplinele olimpice a fost împartit între voleibalistul Razvan Mihalcea si handbalista Ana Maria Dragut, pentru ca în top sa se mai doi volibalisti, este vorba de Razvan Mihalcea si Paul somoi.
si pentru anul 2018, locul trei a fost asigurat tot de jucatori de la HC Zalau si CS Volei Municipal, este vorba de Valentina Panici si Rares Balean. Un mare plus pentru tânarul voleibalist, care în sezonul trecut a fost de departe cel mai bun jucator de la CS Volei Municipal. Mai mult, prestatiile singurului voleibalist salajean din lotul fostei campioane au fost continuate si la lotul national, unde zalauanul în vârsta de 21 de ani a pus umarul la calificarea la Campionatul European, unde tricolorii se vor afla din nou dupa o pauza de 25 de ani! În clasament, ramâne si Razvan Mihalcea, international român care a devenit acum cel mai vechi component al formatiei de la poalele Mesesului, deoarece jucatorul originar din Bucuresti a ajuns la Zalau înca din anul 2011! În fine, în top o regasim si pe Paula Teodorescu, portarita de la HC Zalau, care în tricoul Zalaului a avut prestatii notabile si care au propulsat-o pâna la portile Nationalei în premiera! Experimentatul goal-keeper a fost în carti si pentru Europenele din Franta, fiind selectionata de Martin Ambrus în lotul largit.

Topul de la disciplinele neolimpice, dominat clar de CS Terra Kid Zalau!

Anul trecut, aproape toti sportivii legitimati de la CS Terra Kid s-au transferat împreuna cu antrenor cu tot la CS Seiko Zalau, club înfiintat de Calin Marincas.
Ca sa nu ramâna descoperit, Remus Clitan a legitimat alti sportivi, toti unul si unul. De fapt, la gruparea din Zalau au fost adusi cam cei mai buni karateka din tara, dar si antrenorul echipei nationale, este vorba de Oliwer Dobre!
În aceste conditii, rezultatele nu aveau cum sa nu vine, iar sportivii de la CS Terra Kid au revenit acasa cu o salba de medalii de la Nationale, Europene sau Mondiale, ultima data în weekend, când gruparea condusa de Remus Clitan a cucerit mai multe medalii la Campionatul European de Fudokan din Slovenia.
În topul de final de an, Iulia Clitan si Ana Popescu au fost de neclintit, acumulând peste 200 de puncte!
Diferenta fata de anul trecut este locul 3, deoarece pozitia ocupata atunci de Alexandru Lixandru a fost luata-o acum de Rares Mayer, tot de la CS Terra Kid.

Sensei Calin Marincas a ratat podiumul

Pentru a doua oara în ultimul deceniu, Calin Marincas a ratat podiumul, dupa ce sensei-ul de la CS Seiko a ocupat locul 1 de mai multe ori în topurile de final de an. În top s-au mai aflat karateka de la alte doua cluburi. Astfel, printre laureati s-au aflat Antonia Niream, Andrei Cret, Darius Goron si stefania Costea, toti de la CS Dani San Zalau – antrenor Dan Lucian Chis.
În fine, în clasament si-a facut loc si un simleuan, este vorba de Marius Ilinca de la CS Omega. Elevul lui Gheorghe Pop a cucerit medalii la Campionatul European de Karate Shotokan din Bulgaria dar si la Campionatul Mondial de Shotokan din Turcia.
Gruparea simleuana a fost reprezentata si anul trecut în top, printre laureati aflându-se atunci Paula Radu, sportiva originara însa din orasul Jibou.

Clasament neschimbat la jocurile sportive

Este clar, sportul care în Salaj are cel mai mare impact este handbalul, iar HC Zalau este formatia cea mai iubita în judet. În ultimii ani, însa, cele mai bune rezultate au fost realizate de echipa de volei.
Din pacate, niciuna dintre ele nu au reusit sa ocupe podiumul la finalul sezonului trecut. Totusi, reprezentantii Directiei au nominalizat pe locul 1 echipa CS Volei Municipal pentru ca a avut o clasare putin mai buna în campionatul trecut, iar în acest moment ocupa fotoliul de lider în Divizia A1.
Cum FC Zalau s-a desfiintat înca din vara anului trecut, “sportul rege” respira la poalele Mesesului prin CS Atletic, gruparea condusa de Paul Hodis reprezentând în acest moment Salajul în Campionatul National de republicani, atât la juniori A, cât si la juniori B.
“Singurul criteriu de departajare a fost rezultatul obtinut de fiecare echipa din judet, atât la finele anului competitional 2017/2018, cât si turul de campionat pentru anul competitional 2018/2019”, a precizat Adrian Farcas, directorul executiv de la DJST Salaj.

Distinctii speciale pentru Gheorghe Tadici, Bogdan Ungurusan sau Adi Feher

Pe lânga sportivii din cele doua clasamente si cele trei echipe din clasamentul jocurilor sportive, Directia Judeteana de Sport si Tineret Salaj va oferi distinctii speciale mai multor sportivi si antrenori.
Lista poate fi începuta de Gheorghe Tadici, managerul de la HC Zalau, si continua cu sportivi aflati la final de cariera, precum fotbalistul Bogdan Ungurusan (FC Botosani) si voleibalistul Adrian Feher (Arcada Galati), care ani multi au facut performanta la cel mai înalt nivel.
La loc de cinste îi punem pune pe Nicu Lapusan si Mircea Sumurducan, doi oameni de sport care au slujit ani buni Directia Judeteana de Sport si Tineret, primul fiind si director executiv. Ambii, s-au pensionat, iar cu aceasta ocazie vor primi distinctii pentru aportul adus miscarii sportive din judetul Salaj.

Fara sustinere financiara de la autoritati

În ultimii doi ani, cei mai buni sportivi ai anului au fost premiati de autoritatile locale cu sume substantiale.
Din pacate, Primaria si Consiliul Local Zalau nu au mai alocat sume de bani pentru acest eveniment.
În aceste conditii, gala din anul 2018 va beneficia de un buget de 10.000 de lei, din care se vor acorda diplome, tricouri, trofee, plachete si distinctii pentru aproximativ 60 de sportivi, antrenori, laureati, oficialitati si alte personalitati din lumea sportului salajean, iar pentru cei 20 de sportivi se vor acorda si premii în bani, în functie de locul din clasament.

Laureatii anului sportiv 2018 – discipline olimpice:
1. Paula Todoran (atletism, CSM Zalau) – 29,33p; antrenor: Mirel Seisanu
2. Adrian Poputea (box, CSM Zalau) – 10p; antrenor: Ioan Dragos
3. Rares Balean (volei, Volei Municipal Zalau) – 8p; antrenor: Nikolay Jeliaykov
3. Valentina Panici (handbal, HC Zalau) – 8p; antrenor: Gheorghe Tadici
Laureati:
Paul Magdas (box, CSM Zalau); antrenor: Ioan Dragos
Darius Forai (box, CSM Zalau); antrenor: Adrian Poputea
Florina Gorgan (box, CSM Zalau); antrenor: Ioan Dragos
Razvan Mihalcea (volei, CS VM Zalau); antrenor: Nikolay Jeliaykov
Paula Teodorescu (handbal, HC Zalau); antrenor: Gheorghe Tadici
Olimpiu Ardelean (fotbal, CS Atletic Zalaul); antrenor: Claudiu Cornaci

Laureatii anului sportiv 2018 – discipline neolimpice:
1. Iulia Clitan (karate, CS Terra Kid Zalau) – 263,695p; antrenor: Oliwer Dobre
2. Ana Popescu (karate, CS Terra Kid Zalau) – 220,41p; antrenor: Oliwer Dobre
3. Rares Mayer (karate, CS Terra Kid Zalau) – 175.65 p; antrenor: Oliwer Dobre
Laureati:
Marius Ilinca (karate, CS Omega simleu Silvaniei); antrenor: Gheorghe Pop
Antonia Niream (karate, CS Dani San Zalau); antrenor: Dan Lucian Chis
Calin Marincas (karate, CS Seiko Zalau); antrenor: Calin Marincas
Andrei Cret (karate, CS Dani San Zalau); antrenor: Dan Lucian Chis
Darius Goron (karate, CS Dani San Zalau); antrenor: Dan Lucian Chis
stefania Costea (karate, CS Dani San Zalau; antrenor: Dan Lucian Chis
Dan Poptelecan (karate, CS Terra Kid Zalau); antrenor: antrenor Oliwer Dobre
Clasament jocuri sportive:
1. CS Volei Municipal Zalau, antrenor Nikolay Jeliazkov
2. HC Zalau, manager Gheorghe Tadici
3. CS Atletic Zalau, presedinte Paul Hodis
Sportivi, fosti sportivi de performanta sau antrenori care vor fi premiati în cadrul festivitatii de premiere “Laureatii Anului Sportiv 2018 în judetul Salaj”:
Gheorghe Tadici (handbal), Bogdan Ungurusan (fotbal), Adrian Feher (volei), Valeria Motogna (handbal), Nicu Lapusan (atletism), Mircea Sumurducan (volei), Ioana Lung (tenis), Cezara But (tenis), Sranko Zsolt (culturism), Tudor Magdas (volei), stefan Radics (judo), Cristian Goron (judo), Andreea Szilaghi (karate traditional), Szabo Robert (automobilism), Eduard Gall (ciclism) si Doru Mesesan (participant la renumitul show “Exatlon România” de la Kanal D)

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.