La Valcau de Jos, excelenta este apreciata si recompensata

0
680

Elevii cu rezultate deosebite la scoala au primit felicitari, diplome si premii in bani din partea administratiei locale

In cadrul unei ceremonii care a fost organizata special in cinstea lor, elevii cu rezultate deosebite la invatatura din comuna Valcau de Jos au fost rasplatiti de administratia locala cu diplome si premii in bani.
De altfel, edilul comunei Valcau de Jos, Ioan Rosan, a vorbit in repetate randuri despre importanta educatiei, mai ales in mediul rural, si a incurajat in permanenta tinerii sa se aplece asupra studiului, daca isi doresc un viitor mai bun. In comuna sunt trei scoli gimnaziale, unde invata peste 450 de elevi.
Paula Cristina Rad si Sara Maria Sabou, eleve in clasa a VIII-a, respectiv a VII-a, au reusit performanta de a obtine fiecare primul loc la Olimpiada Satelor din Romania, etapa judeteana, la Matematica. Din pacate, situatia generata de covid-19 nu a mai permis participarea celor doua eleve la etapa nationala unde, cu siguranta, ar fi reprezentat cu cinste Salajul. De altfel, Paula Cristina Rad, eleva la scoala din Preoteasa, a reusit performanta de a fi singurul elev din mediul rural care a obtinut anul acesta media 10 la Evaluarea Nationala. Miercuri, 8 iulie, cele doua eleve talentate au fost rasplatite cu cate 1.000 lei de administratia locala, diplomele si premiile fiindu-le inmanate de primarul comunei, Ioan Rosan.
Viorela Valentina Rad (clasa a V-a), de la Scoala Gimnaziala Preoteasa, si Amalia Georgiana Vedinas (clasa a V-a), Denisa Andreea Sabou (clasa a VI-a), Delia Maria Marusca (clasa a VIII-a), Lorena Rebeca Chis (clasa a VIII-a) si Minodora Ionela Sirca (clasa a VIII-a), de la Scoala Gimnaziala Valcau de Jos, au obtinut mentiuni la Olimpiada Satelor din Romania si la concursul “Universul cunoasterii prin lectura”. Performanta lor a fost rasplatita cu cate 200 de lei, diplome si aplauzele celor prezenti la festivitate.
Pentru premiul II, obtinut la faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, disciplina fotbal pe teren redus-fete, ciclul primar, echipa din comuna, formata din 9 fete frumoase, rapide si talentate, a fost rasplatita cu un premiu de 500 lei.
Natalia Georgiana Chis, Ana Raisa Sandor, Cristina Ioana Gal (clasa a II-a), Daria Maria Tuns, Antonia Florina Criste, Denisa Eugenia Sandor (clasa a III-a), Raduta Florina Rad, Andra Adelina Criste si Madalina Cosmina Criste (clasa a IV-a) sunt cele 9 fete care formeaza echipa scolii din Valcau de Jos, antrenata de prof. Cristina Bal.
In eforturile lor, elevii de top ai comunei au fost sprijiniti, pe langa parinti, de cadrele didactice: Claudia Blaga, Liana Cristea, Cecilia Angela Markus, Adina Violeta Mihuta, Cristina Bal, Mircea Gui.

Ioan Rosan, primar: “Suma este simbolica, raportat la cheltuielile si eforturile pe care le depun parintii, poate ca nu reusim sa acoperim nici deplasarile copiilor la competitii, mai ales ca unii au ajuns la fazele nationale. Noi incercam sa motivam si alti elevi sa invete. Vreau sa multumesc dascalilor pentru efortul depus pentru ca sunt sigur ca, dincolo de munca de la clasa, este un efort substantial pentru a obtine astfel de rezultate, vreau sa multumesc copiilor pentru ca v-ati implicat, sunt sigur ca de multe ori ati abandonat terenul de joaca sau copiii din strada pentru a invata si iar a invata, pentru ca, altfel, nu puteati ajunge la astfel de rezultate.”

Paula Cristina Rad: “Domnule primar, va multumesc pentru frumosul gest pe care l-ati facut pentru noi, stiti sa apreciati performanta si sa motivati elevii cu rezultate deosebite sa fie mai buni si mai perseverenti. Ma bucur ca, prin rezultatele mele, am reusit sa fac cinste scolii din Preoteasa, profesorilor care m-au invatat, familiei si, nu in ultimul rand, asa cum frumos scrie pe Diploma de Excelenta pe care mi-ati oferit-o in urma cu cateva saptamani, pentru ca am contribuit la cresterea prestigiului comunei Valcau de Jos.(…) Am ales sa studiez in continuare Matematica fiindca vad in aceasta materie ceva frumos, ceva interesant, ceva care ma face sa visez si sa gandesc.”

Sara Maria Sabou: “Va multumesc, domnule primar, pentru atentia acordata si pentru ca in fiecare an va ganditi sa faceti asemenea bucurii elvilor. E minuntat ca atatia copii isi fructifica talentul, ca pe urma sa culeaga roadele muncii lor. Vreau sa-i multumesc doamnei mele diriginte, Claudia Blaga, pentru ca mi-a fost mereu alaturi si nu m-a lasat niciodata la greu. Si nu vorbesc doar de Matematica. M-a invatat sa tin piept greutatilor vietii si sa trec cu bine peste ele, iar o parte semnificativa din ceea ce sunt eu, azi, atat pe plan intelectual, cat si moral, i se datoreaza dumneaei.Vreau sa le multumesc si celorlalti profesori, domnului director si colegilor deoarece, ei poate nu stiu, dar orice cuvant de lauda sau incurajare mi-a dat putere sa merg inainte. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc parintilor pentru modul in care m-au educat si au facut tot posibilul ca eu sa pot excela, din toate punctele de vedere.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here