La Primăria Zalău s-a votat mai mult omul decât partidul

3
1284


Cu toate că social democratul Ionel Ciunt a câștigat detașat alegerile de duminică, lista partidului nu a fost atât de votată și pentru Consiliul Local. Ionel Ciunt a obținut peste zece mii de voturi, cu patru mii mai multe decât principalul contracandidat, Florin Iordache. Lista consilierilor PSD a primit doar șapte mii de voturi din partea zălăuanilor.

Astfel, în Consiliul Local, PSD a obținut 9 mandate, PNL are 5 mandate, USR-PLUS va avea 4 consilieri locali, iar 3 vor fi de la UDMR. Altfel spus, PSD, pe de o parte, și PNL împreună cu USR-PLUS, de cealaltă parte, au același număr de mandate. Diferența o va face modul în care se va poziționa UDMR.

La Consiliul Județean, ca urmare a voturilor obținute la alegerile de duminică, PNL, votat de 31.630 de persoane, va avea 11 mandate. Social democrații vor fi reprezentați de 10 consilieri județeni, grație celor 27.159 de voturi primite, UDMR va avea 7 consilieri județeni, după ce a fost votat de 19.160 voturi de sălăjeni, iar Alianța USR-PLUS, cu cele 6.851 de voturi primite câștigă 2 consilieri județeni.

Maghiarii nu au anunțat încă pentru ce variantă optează, dar liderii UDMR au transmis mesaje de mulțumiri alegătorilor care s-au prezentat duminică la urne.

„Viitorul este important pentru maghiarii din Sălaj. Cel mai important obiectiv pentru noi, maghiarii, este să muncim, să rămânem și să luptăm, așa cum am făcut și duminică. Ne-am unit în favoarea cauzei maghiare. Șaisprezece primari maghiari și șapte consilieri județeni vor conduce comunitățile noastre din Sălaj. Putem spune cu curaj că în următorii patru ani vom fi acolo unde se iau deciziile și vom continua să facem totul pentru a servi încrederii pe care o aveți în noi. În următorii patru ani, vom lucra pentru un Sălaj în creștere, mai atractiv pentru tineri. Vă doresc putere și sănătate tuturor”, spune președintele UDMR Sălaj, Seres Dénes.

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, Florin Florian, clasat pe locul al doilea la scrutinul de duminică, a transmis și el un mesaj de mulțumire alegătorilor și felicitări câștigătorului.

„Sunt onorat, sunt recunoscător și vă mulțumesc sincer tuturor celor care ați acordat încredere prin votul exprimat atât mie, cât și echipei PSD pentru Consiliul Județean Sălaj! Aproape 30 de mii de sălăjeni cred în noi și în gândul nostru bun pentru Sălaj. Ne înclinăm! Vă mulțumesc și celor care ați avut alte opțiuni, din aceste lecții învățăm ce am făcut bine și ce este nevoie să corectăm și, totodată, îl felicit pentru rezultat pe contracandidatul meu principal. Sunt recunoscător și aduc mulțumiri deosebite echipei care mi-a fost alături trup și suflet, care a pus umărul zi de zi ca proiectul meu și al echipei PSD pentru Sălaj să ajungă la fiecare dintre dumneavoastră! Pe această cale, vă asigur că proiectele pe care noi vi le-am propus și care vor fi utile fiecărui locuitor al județului vor fi implementate de echipa PSD. Ne vom bate pentru Sălaj, ne vom bate pentru voi”, spune Florin Florian.

3 COMMENTS

  1. O fi el potrivit dar nu e la partidul potrivit cel putin nu la actualul PSD ,cel din 2016 incoace.In rest la munca ,ca vine iarna si trebuie terminate santierele incepute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here