La doar 9 ani, Alex Rad este singurul salajean din Campionatul National de Karting

0
1273

Alex Rad, un copil de doar 9 ani, care abia a terminat clasa a III-a, va participa weekendul acesta la Campionatul National de Karting, desfasurat la Bucuresti. Este singurul salajean care se aliniaza la start in cea mai importanta competitie dedicata iubitorilor acestui sport, la categoria MINI (9-12 ani).

Weekendul trecut, Alex Rad a participat la prima etapa din Karting Masters, o competitie care a reunit, pe categorii de varsta, cele mai grele nume din domeniu. Pentru micul salajean a fost prima competitie la care a luat parte. La categoria sa, Alex a fost printre cei mai mici dintre participanti si singurul debutant, cu mai putin de un an de experienta, adversarii sai avand in spate cel putin 4-5 ani de antrenamente. A reusit sa faca o figura frumoasa si s-a clasat pe pozitia 19, din 26 de participanti, unii dintre ei campioni si vicecampioni nationali si internationali, la o diferenta de 5 secunde de ocupantul primului loc.

A inceput kartingul din joaca, pe un circuit de agrement de la Satu Mare, vara trecuta. Acolo i s-a remarcat talentul, iar parintii au fost sfatuiti sa se indrepte catre un club profesionist, macar pentru o testare. Asa a ajuns la Targu Secuiesc, la CSS SKAT KART, unul dintre cele mai mari cluburi de profil din tara. Impresionati de potentialul sau, antrenorii au decis sa il legitimeze imediat. A apucat sa faca putine antrenamente toamna trecuta, iar in 2020 si mai putine, pe fondul pandemiei.

Cu toate acestea, vara se anunta una incarcata pentru copilul de 9 ani care, in loc de vacanta, distractie, jocuri pe telefon, va avea parte de drumuri obositoare si antrenamente intense pe circuitele de la Targu Secuiesc, Bucuresti si Prejmer, pentru cele 10 competitii la care va lua startul in acest an: restul etapelor din Karting Masters, etapele din Campionatul National de Karting si Cupa Romaniei.

Viktor Stefan, antrenor:”Alex e un copil care m-a surprins din prima clipa. Cuminte si timid la prima vedere, se transforma radical cand urca in kart. Devine un luptator hotarat sa castige. Are toate atu-urile pentru a deveni un campion. Noi credem foarte mult in talentul lui.”

Daniel Freiwald, antrenor: “Am vazut la Alex un progres extrem de rapid. Lucrez de multi ani cu copii, dar Alex are ceva aparte. Are dorinta, are talent, are vointa. E greu de intrecut pe circuit chiar si de antrenor, atat de multa determinare pune in munca lui!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here