Klaus Iohannis promoveaza educatia, sanatatea si bunastarea economica

20
863
Klaus Iohannis promoveaza educatia, sanatatea si bunastarea economica

Klaus Iohannis si-a lansat programul pentrua legerile prezidentiale, intitulat ”impreuna pentru România normala”.Documentul mentioneaza, printre prioritati, cresterea calitatii educatiei, imbunatatirirea serviciilor de sanatate, stoparea defrisarilor ilegale, dezvoltarea economica pe baze sanatoase.

România normala inseamna România educata, cu un sistem de invatamânt echitabil si de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numara accesul fiecarui copil la o educatie de calitate, care sa ii ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban si rural, reducerea abandonului scolar.
Toate spatiile educationale trebuie sa reprezinte medii sigure pentru elevi si profesori. Pentru aceasta, este necesara alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare si de siguranta la incendiu. Programul mentioneaza si alocarea de resurse suficiente pentru educatie, atât pentru scoli, cât si pentru salariile cadrelor didactice.
O Românie normala este o tara in care se construiesc spitale, in care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetatenilor la servicii medicale de calitate.Concret, se impun:consolidarea medicinei primare si ambulatorii, asigurarea sustenabilitatii sistemului de medicina de urgenta, oprirea exodului medicilor, preventia si educatia pentru sanatate, cresterea finantarii si controlul cheltuirii banului public.
Integrarea socio-economica a persoanelor din comunitatile marginalizateeste o prioritate esentiala. Se impune adoptarea cât mai rapida a unormasuri eficiente de revitalizare a comunitatilor defavorizate din mediul urban si rural prin integrarea functionala a serviciilor medicale, sociale si educationale.
România normala inseamna investitii in crese sigradinite cu program prelungit, in sisteme de tip after school, in centre de plasare si reconversie a fortei de munca, precum si inmasuri de promovare a „imbatrânirii active”, astfel incât trendul demografic negativ sa se atenueze, iar riscul de saracie sa se diminueze semnificativ.

Stoparea defrisarilor ilegale
in România normala, protejarea mediului inconjurator este obligatorie. Defrisarile ilegale constituie o reala problema, iar stoparea acestora trebuie sa reprezinte o prioritate indirectia protectiei padurilor. Actiunile de impadurire si regenerare trebuies a continue intr-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negativeale defrisarilor. inceeaceprivestepadurilevirgine, esteimportantafinalizarea, câtmairapida,a procesului de identificaresicartare, astfel incât starea acestoras a nu fie periclitata.
România normala inseamna stabilitate economica si crestere sanatoasa pe termen lung. Concret, asta inseamna proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a facut PSD. Programul vizeaza si eficientizarea ANAF in colectarea veniturilor, prin informatizare si digitalizare, dar si prin eliminarea politizarii care a afectat functionarea institutiei in ultimii ani.Presedintele doreste si recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscala sau coruptie, consolidarea sectorului privat.
Industria auto este vârful de lance al al competitivitatii industriale si trebuie sprijinita prin masuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere si feroviare, precum si prin interconectarea invatamântului superior, a cercetarii-dezvoltarii cu sectorul auto si IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltata si infrastructura feroviara, maritima sau aeriana.
Sectorul IT&C trebuie sa devina un vârf de lance in modificarea structurala, tehnologica si inovativa la scara intregii noastre economii, precum si in sfera sectorului public.
in agricultura, producatorii mici si mijloci itrebuie sustinuti pentru a asigura nevoile pietelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniti pentru a ramâne conectati la pietele nationale si regionale.

Comanda PNL, executant Graiul Salajului, tiraj 1200 cod mandatar 31190005

COMENTARII

  1. Ce glume "bune"/proaste , cetateanul de origine germana Werner , promoveaza educatia , sanatatea si bunastarea economica , in conditiile in care individul nu are absolut nimic cu romanii/Romania ?! El doar huzureste mai ceva ca un faraon pe banii amaratilor de romani . Apucaturi naziste la urmasul hitleristilor . Si cand te gandesti ca sunt atatea cozi de topor , ce nu se mai satura sa-l pupe in bas pe politruK !!

  2. Presedintele poate DOAR sa indice si sa intretina relatii bune cu alte tari si cu UE. Iar aici Johanis a excelat (3 intalniri cu presedintele Americii dar si cu alti presedinti etc).\r\nParlamentul si Guvernul sunt cei care care decid/coordoneaza, legifereaza si executa! Daca si Parlamentul si Guvernul(clasa politica) ar fi la nivelul lui, ar curge doar zahar si miere in tara asta!

  3. Cand se va aplica "fara penali in functii publice" , imunitatea parlamentara va disparea , doar atunci putem vorbi de democratie, pana atunci vorbim de puterea pumnului in gura si atat.

  4. TERMINATI ODATA CU MIZERIILE ADRESATE BUGETARILOR! NU MAI VRETI SA AVETI MEDICI,PROFESORI,JURISTI ECONOMISTI.ACESTIA SUNT BUGETARII.TOT TIMPUL AUD NUMAI MEDIUL PRIVAT! CINE E MEDIUL PRIVAT? BETONISTII,DULGHERII,SOFERII,VANZATOARELE... VAI DE MAMA VOASTRA!O CARIERA DE SUCCES SA FACE GREU,CU MULTA SCOALA.VOI ABIA ATI TERMINAT CU CHIU CU VAI 8 CLASE! VRETI SALARIUL UNUI MEDIC SA UMPLETI CRASMELE SA VA UMFLATI BURTILE DE MICI SI BERE! VOI SUNTETI DE DREAPTA!! VAI DE MAMA VOASTRA PUTORI ANALFABETE!

  5. Mai jeg pesedist de la 7 51 ,ii fi probabil unul dintre frecatorii de menta de la buget ,postac al ciumii rosii.N ai tu treba cu ce bagam noi in burtile noastre.Putoare si analfabet esti tu ,luzar de doi bani,un neica nimeni.Cu siguranta ar trebui sa reiei gimnaziul.Nu prea se " citeste" multa scoala la tine dupa modul de exprimare.Cel mult 2 clase asa ca la tren iar cei 7 ani de acasa iti lipsesc cu desavarsire.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.