Dancila anunta o ordonanta de urgenta în justitie, la finalul lunii august: Inasprirea pedepselor pentru violatori

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca, în ultima saptamâna din luna august, Guvernul va lua o serie de masuri legate de înasprirea pedepselor pentru criminali si violatori, în contextul cazului de la Caracal.

rn

“Am spus ca nu mai intervin în justitie si nu mai vreau sa dau prin OUG decizii care tin de justitie, dar cred ca e reparatie morala sa avem închisoare pe viata pentru crime si pedepse aspre pentru violatori. Am spus ca voi face si voi face”, a declarat Viorica Dancila, la Antena 3, potrivit Mediafax.
Întrebata când va emite Executivul ordonanta de urgenta, Dancila a spus ca masurile vor fi luate în ultima saptamâna din luna august.
“Am spus ca vin cu OUG care sa reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau functionare nu tocmai buna a unor interventii. Ma refer la 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 masuri, OUG pregatite, stop_coloana masuri din partea ministerului de Interne si a ministerului Justitiei. Le vom adopta în sedinta de Guvern, urmând ca Parlamentul sa ia act”, a mai spus ea.
Premierul a mai facut referire si la demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, în contextul cazului de la Caracal, dupa numai 6 zile de mandat, spunând ca acesta a anuntat ca este o demisie de onoare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *