KARATE EVENIMENT

0
357
KARATE EVENIMENT

In perioada, 07-09.06.2019, la Baia Mare s-a desfasurat un amplu eveniment martial ! In continuare voi reda declaratiile din media baimareana :

“ Timp de trei zile Municipiul Baia Mare este gazda celui mai important eveniment al artelor martiale din interiorul Arcului Carpatic. Începând de vineri seara si pâna duminica Sala de Sport a Liceului Emil Racovita din Municipiul Baia Mare gazduieste prima editie a Stagiului Transilvaniei de Karate Shotokan Fudokan. Initiat sub patronajul Asociatiei Nord Amical Karate, de catre Mihai Apan 7 DAN secretarul general al Federatiei Mondiale de Karate Fudokan respectiv Viorel Duta presedintele Asociatiei Nord Amical Karate, cu sediul in Baia Mare, stagiul de pregatire îl are ca invitat special pe profesorul doctor Ilija Iorga SOKE 10 DAN fondatorul Karate-do Shotokan Fudokan România. Ilija Iorga (nepotul marelui istoric Nicolae Iorga) este medic în medicina sportiva si Profesor al Facultatii de Medicina a Universitatii din Belgrad fiind initiator al stilului Fudokan ca parte a Karate-ului Traditional. La acest inedit eveniment al artelor martiale si-a anuntat prezenta si sensei Monia Atti din Italia alaturi de sportivi, instructori si antrenori de la cluburi din Bucuresti, Cluj, Bihor, Brasov, Botosani, Olt(Caracal), Hunedoara, Covasna, Salaj si Maramures.”
Sensei Ilija Jorga 10 DAN
Ilija Jorga Soke, care este nepot al marelui istoric Nicolae Iorga, considera ca sprijinirea karate-ului românesc, care în anii comunismului a fost un sport monitorizat cu atentie de autoritati, face parte din menirea si mostenirea sa culturala.
‘iÎn vinele mele curge sânge românesc si ma simt într-un fel obligat sa sprijin karate-ul românesc. Strabunicul meu a fost Nicolae Iorga. Eu m-am nascut când a fost el ucis. Nu este un accident. Este vorba de destin. Obligatia mea a fost foarte simpla, sa sustin karate-ul românesc de-a lungul mai multor perioade, în timpul epocii lui Ceausescu si în alte epoci. Iar acum karate-ul românesc se numara printre cele mai bune din lume”, a spus Ilija Jorga.
A fost o actiune reusita din toate punctele de vedere . Am revazut prieteni vechi si dragi, am muncit umar la umar sub indrumarea atenta a lui sensei Jorga, un pedagog desavarsit, un “munte”(yama) de experienta martiala si in acelasi timp un om foarte cald, modest si jovial.
Am fost 7 salajeni, subsemnatul, alaturi de instructorul de la Jibou, Calin Coste si cativa elevi, tineri, dar si mai copti un pic, dar toti au impartasit acelasi sentiment, de satisfactie si mandrie de a fi prezenti aici.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.