Regulamentul fotbalului se modifica de la 1 iunie

In contextul consecintelor pandemiei COVID-19, din dorinta de a relua cat mai curand posibil competitiile, FRF a decis crearea unui grup de lucru pentru a identifica modificarile si completarile necesare pentru ROAF si RSTJF.

rn

Grupul de lucru va fi alcatuit din reprezentati ai departamentului juridic FRF, LPF si AFAN, precum si cei ai cluburilor de Liga 2, Liga 3, futsal si fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF.

rn

Acestia vor analiza situatia si vor stabili modificarile necesare “Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice” si „Regulamentului privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal” cu norme aplicabile exclusiv in aceasta situatie de criza, respectiv finalul sezonului 2019/2020.

rn

Societatea romaneasca are nevoie de fotbal. De aceea, FRF doreste ca reluarea activitatii fotbalistice sa se poata face cat mai curand, imediat ce acest lucru va fi posibil, dar pentru asta e nevoie sa se clarifice situatia contractuala a fotbalistilor. Obiectivul este sa se reia competitiile si sezonul sa se incheie pe teren, chiar daca acesta va fi prelungit.

rn

Astfel, se doreste crearea unui concept unitar dedicat disputarii meciurilor, cu un numar minim de persoane implicate in organizare si cu un timp minim de implicare pentru acestea, de la responsabilii pentru buna desfasurare a meciului, pana la reprezentantii media. De asemenea, se va stabili si un protocol medical care sa fie respectat de toate cluburile angrenate in competitie.

rn

Federatia Romana de Fotbal reitereaza apelul la solidaritate pentru toti cei implicati in fenomenul fotbalistic. E nevoie de unitate si responsabiliate in interesul fotbalului, al cluburilor, al jucatorilor, al spectatorilor si al partenerilor comerciali.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *