SondajRSS Feed

Au inceput lucrarile la investitia de 6 milioane de lei pentru reabilitarea a doua strazi principale

Jiboul va fi traversat anul viitor de un bulevard nou-nout lung de aproape doi kilometri

24 Mai 2018

Primarul Jiboului, Dan Ghiuco, a dat saptamana trecuta ordin de incepere la cea mai importanta investitie de infrastructura din oras, un proiect cu o valoare de 6 milioane de lei, bani cu care strada Tudor Vladimirescu si strada Odorheiului vor fi reabilitate complet intr-o singura artera, care va forma practic un bulevard, cu patru benzi de circulatie, piste de biciclete si troutuare moderne cu pavaj, iluminat public economic cu led, iar cablurile de pe stalpi vor fi bagate in pamant. Proiectul va fi finalizat in toama anului viitor. 

Strada Tudor Vladimirescu si strada Odorheiului vor fi transformate propriu-zis intr-o singura artera, care sa devina la fel de utila pentru Jibou ca bulevardul Mihai Viteazu din Zalau. Diferenta fata de Zalau va fi ca Jiboul va avea o artera noua, pe care se va circula mai bine decat pe bulevardul din Zalau.
Cele doua strazi strabat orasul de la un capat la altul pe o lungime de 1.900 metri. Valoarea proiectului este de 5,9 milioane de lei, iar banii au fost obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala.
"Dorinta noastra este sa devina bulevard. Vom extinde carosabilul acolo unde ni se permite sa facem mai multe benzi pe sens. Toate cablurile vor fi introduse in subteran si se vor realiza piste pentru biciclete si numeroase locuri de parcare. Si daca nu va fi la rang de bulevard, si

Jiboul va fi traversat anul viitor  de un bulevard nou-nout lung de aproape doi kilometri
gur cele doua strazi principale din oras vor arata ca un adevarat bulevard", ne-a declarat primarul Dan Ghiurco.

In Jibou se fac investitii
de 57 de milioane de lei

Orasul Jibou, al treilea ca populatie din cele patru orase ale Salajului, cunoaste sub administratia condusa de primarul Dan Ghiurco un ritm accelerat de dezvoltare. Primaria Jibou a demarat mai multe proiecte, atat cu fonduri europene, cat si cu fonduri nationale, prin care da o noua fata orasului. “n total, pana in 2020, in Jibou se vor face investitii de 57 de milioane de lei, cele mai importante fiind refacerea strazii principale, modernizarea mai multor gradinite si scoli, dar si realizarea unei strazi pietonale spre Gradina Botanica "Vasile Fati", perla turismului salajean, careia iI treg pragul an de an peste 80.000 de turisti atat din Romania, cat si de peste hotare.

Vizualizari 3181
Comentarii articol

>

in 24 Mai 2018 0:21

Ce ordin de începere!!!???.Veniți și vedeți nu s-a mișcat o frunză. Minciuni de la primărie!!!

>

in 24 Mai 2018 0:42

minciuni frumoase preluate din trecutul glorios, de la telejurnal din cincinal in cincinal, mai vine si asta si mai fute un strat de asfalt la cele existente sa aiba temelie, hai sa va spun o intamplare, cu ceva vreme in urma s-a spart o conducta de apa, o venit apatosii cu un excavator si o facut o groapa destul de adanca, de curioasa m-am apropiat sa vad ce si cum, avea vreo 3m adancime,(nici mortu nu se baga asa afund ca face pneumonie) da sa fie apa rece... in fine nu asta era important, cei de la apa incercau sa ma alunge sa nu vad ca indeasa un cep de lemn in teava, da nici asta nu e faza principala ci faptul ca am numarat vreo 10-12 straturi de asfalt, pavaje, piatra sparta balast , poate si zgura ceferista ca era odinioara destula si atunci m-am dat seama unde isi pun primarii semnatura si piatra de temelie ca pe o placa comemorativa de la o vreme nu mai au loc si o schimba cineva si aia veche o pune dupa un gard si devine panou de toilette publica da acolo pot (scufunda) sifona cati bani doresc , si asa cica are primaru balastiera, deci ingropati ca bani sunt de la fraieri .

como>

in 24 Mai 2018 6:26

Cum ma, si eu nu stiu nimic? sa nu fiu si eu instiintat? Sa vedeti ce bataie vas trag!~

>

in 24 Mai 2018 7:34

,,ritm accelerat de dezvoltare ,, gunoaielor ce sunteti ,bine va laudati.Cu flori,borduri,banci pt tigani,se dezvolta orasul ?

>

in 24 Mai 2018 7:54

le trebuie la tignaii bulevard ca sa mearga cu carutele pe acolo :D. Construiti biserici si faceti drumuri de 2 lei in loc sa renovatii spitalele sau scolile :D

>

in 24 Mai 2018 9:11

Da' ceva autobuz nu se pune in jibou? ca-i distanta mare dintr-o parte a orasului in cealalta (de pe Odorheiului pana in centru sau pana la Absolut sau pe Ciglentir, etc)?\r\nCa nu toata lumea isi permite sa circule cu masina personala! ar fi de mare folos pentru multi oameni un mijloc de transport in comun!

Bani,bani,bani>

in 24 Mai 2018 9:53

Toti jibouanii spera ca balastul pentru fundatia drumului sa se cumpere ,la fel ca pentru soseaua de centura ,de la balastiera din Cuceu a asociatilor Balanean si Ghiurco.Cu banii de la Fondul National pot face orice ca nu-i controleaza nimeni,cu fonduri europene e mai greu ca vin controale asa ca se feresc de ele.

>

in 24 Mai 2018 10:52

Bravo ! Orasul Jibou a inceput sa se dezvolte incet si bine! Frustratii si invidiosii sa moara de cuida! Locuiesc in zona respectiva si ma bucur ca este primul primar care face ceva pentru noi.Borz,Bala si Ana au povestit verzi si uscate.

>

in 24 Mai 2018 11:29

Ptr tiganii si infractorii cate rup bancile se fac toate astea????

>

in 24 Mai 2018 11:34

B-l.primar este in criza de idei, incearca sa modifice Codul Rutier prin punerea de ''instrumente'' suplimentare numai de el stiute la pasajele de trecerea a caii ferate si asta in urma acelui tragic accident petrecut in urma cu cateva zile.Poate sa-i puna pe mecanicii de locomotiva sa-si scoata capul si sa fluiere la trecerile peste calea ferata ... sau cine stie poate sa inventeze si alte marcaje si astfel sa duca la modificarea legislatiei in vigoare si poate pentru ca va deveni senator sau deputat (inca nu stie nici el).Pentru Jibou insa ''BOUTU'' nu are viziune, faptul ca va face (de fapt nu el) un bulevard de 2 km, nu-I mare sfaraiala, Berinde de la Somes - Odorhei la facut cu mult timp in urma.Despre fonduri europene ce sa spun ? trebuie proiecte si in opinia personala nu cred ca exista unul care sa-i marcheze existenta de primar poate voi...

>

in 24 Mai 2018 11:50

Muie hotilor

>

in 24 Mai 2018 13:15

-primarul ghiurco? = gura dulce, cur viclean!(laudaros si mincinos)!\r\n-vicele? = cel mai slab gospodar din Jibou! Daca nu ajungeavice,(stim noi cum!) umbla si acum cu dacia cea alba...

>

in 24 Mai 2018 13:16

-primarul ghiurco? = gura dulce, cur viclean!(laudaros si mincinos)!\r\n-vicele? = cel mai slab gospodar din Jibou! Daca nu ajungeavice,(stim noi cum!) umbla si acum cu dacia cea alba...

>

in 24 Mai 2018 13:29

Si-n zalau a inceput inlocuirea bordurilor unor scuaruri absolut inutile.ne dau banii afara din casa

>

in 24 Mai 2018 13:54

daca primarul si veceprimarul nu fur,nu-s apreciati,cei care au facut numai pentru ei ,au fost mai buni?

>

in 24 Mai 2018 13:56

...nu fura

>

in 24 Mai 2018 14:32

La bulivar birjar,la bulivar cioroi!...

>

in 24 Mai 2018 14:57

Bravo! Pentru cartierul"ciorilor" cand aveti de gand sa il aduceti la nivelul de civilizatie normal? Acolo sunt strict necesare TROTUARE PE AMBELE PARTI PANA LA CAPATUL "bulevardului" care permanent este loc de balamuc de toate tipurile, fiind PERICOL PUBLIC PENTRU CEI CARE TREBUIE SA CIRCULE PE ACOLO! Domnule primar rogu-te si binevoieste sa-l vizitezi caci si acela face parte din ïmparatia" ta!!!

>

in 24 Mai 2018 15:19

Felicitari,domnule Primar\r\n\r\n

>

in 24 Mai 2018 15:38

Ma pish pe bordurile din jiBOU pe flori si alte artificii

>

in 24 Mai 2018 16:34

Faceti mai intai o bariera la calea ferata sa nu mai moara copii!

>

in 24 Mai 2018 17:20

Faceti bariere ma pulalai din primarie mancaleati pula la toti tiganii din jibou care fac mizerie si ce vor ei

>

in 24 Mai 2018 18:28

Trebuie m multe bariere

>

in 24 Mai 2018 18:32

Toate barierile trebuie semnalizate corespunzator

>

in 27 Mai 2018 7:25

Și cu străzile fără canalizare nu se face nimic?

>

in 24 Septembrie 2018 11:15

D-le primar in platforma program aveati si centura ocolitoare spre zalau. Noi cei de pe strazile gh doja si Traian v-am votat in baza acestei promisiuni .Oare ne-ati mintit? La urmatoarea legislatura la care cred ca deja va ganditi sa o scoateti din platforma program ca s-ar putea sa va credem.

>

in 24 Septembrie 2018 11:20

Da d-le primar .Cred ca va dati seama de galagia pe care trebuie sa o suportam din cauza transportului greu spre zalau va multumim ca ne luati in considerare .Cu stima alesii d- voastra.

>

in 24 Septembrie 2018 11:21

D-le primar in platforma program aveati si centura ocolitoare spre zalau. Noi cei de pe strazile gh doja si Traian v-am votat in baza acestei promisiuni .Oare ne-ati mintit? La urmatoarea legislatura la care cred ca deja va ganditi sa o scoateti din platforma program ca s-ar putea sa va credem.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.