SondajRSS Feed

Jiboul isi extinde parcul industrial cu cinci hectare

11 Ianuarie 2017

Parcul industrial de la Jibou, care este singurul parc industrial din judetul Salaj, se extinde in 2017 cu cinci hectare, dupa ce doua firme s-au aratat interesate sa deschida noi hale de productie la Jibou. 

La finele anului 2017, prin investitia de extindere a parcului industrial se vor crea aici aproape 200 de noi locuri de munca. La ora actuala, la Jibou si-au gasit un loc de munca aproape 4.000 de salajeni, dintre care 2.500 de muncitori sunt din Jibou, iar 1.500 sunt din comunele limitrofe – Creaca, Mirsid – dar si de pe Valea Somesului – Lozna, Letca, Simisna, Ileanda.
La finele anului trecut, Primaria Jibou a scos la licitatie doua parcele de teren din parcul industrial, la cererea firmei Fravan, care doreste sa deschida doua noi hale de productie pentru prelucrarea metalului si realizarea de corpuri metalice, conform primarului Dan Ghiurco. Tot la finele anului trecut, un investitor din Turcia a cerut Primariei Jibou o parcela de teren unde sa poata deschide o fabrica de productie. La cererea firmei din Turcia, Primaria Jibou a inceput in luna decembrie demersurile pentru extinderea parcului industrial cu cinci hectare. La ora actuala se lucreaza pentru a introduce parcela de teren de cinci hectare in toate normele conforme cerintelor firmei din Turcia. Primarul Jiboului, Dan Ghiurco, promite ca spre finalul anului 2017 se vor finaliza toate procedurile.
Parcul Industrial Jibou are o suprafata totala de 22 hectare, iar investitia totala se ridica la 1,67 milioane de euro. Prin realizarea parcului industrial s-au creat peste o mie de noi locuri de munca. Parcul a fost construit in anul 2006, iar in decurs de doar un an, pana in 2007, peste 90 la suta din suprafata parcului industrial a fost concesionata, conform Ziarul Financiar.
Cea mai insemnata investitie de la Jibou a fost a unor firme din Belgia. Grovinvest, producator de mobilier pentru spitale si pentru aziluri de batrani, filiala a companiei belgiene Haelvoet, a concesionat in parcul de la Jibou la un an de la deschiderea oficiala a parcului, o suprafata de 5 hectare si a investit 1,5 milioane de euro. Mobilierul produs la Grovin

Jiboul isi extinde  parcul industrial  cu cinci hectare
vest este destinat numai exportului in Belgia. Cea de-a doua fabrica din parcul industrial - Verbelco - este tot o investitie belgiana, a unui grup de cinci oameni de afaceri, si este orientata spre productia de interioare din piele pentru autovehicule, conform Ziarul Financiar.

Retrocedarile ilegale de teren
au lasat Zalaul fara parc industrial

Realizarea unui parc industrial în Zalau este o necesitate pentru impulsionarea economiei orasului. Consiliul Local Zalau a decis in 2008 sa realizeze un parc industrial, cunoscut în documentele de specialitate drept "Parcul Industrial - Zalau Nord". Atunci se dorea realizarea parcului industrial pe un teren detinut de Czell Laurentz Benjamin, care il avea mandatar pe Dan Radu, acum in arest pentru retrocedari de terenuri pri trafic de influenta la Primaria Zalau. Terenul este situat lânga calea ferata ce duce spre Sarmasag - Carei. Proiectul nu s-a mai realizat. Primaria Zalau a luat în discutie, în urmatorii ani, realizarea unui nou parc industrial. De aceasta data pe un teren ce margineste soseaua de centura. Din nou proiectul nu s-a materializat. Singura oferta de teren pe care Primaria Zalau o avea ca sa cumpere terenul necesar parcului industrial era tot a lui Czell Laurentz Benjamin. Terenul nu a mai putut fi cumparat, deoarece viceprimarul Fazakas Nicolae, membru în Comisia de Studii, Prognoze Economice - Sociale, Buget si Finante din cadrul Consiliului Local Zalau, a cerut oprirea acestor demersuri. Asta dupa ce procurorii DNA l-au arestat pe Dan Radu si au ridicat mai multe documente ce vizau inclusiv realizarea parcului industrial pe acel teren.

 

Vizualizari 2226
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2017 0:18

Bravo Jibou!

>

in 11 Ianuarie 2017 7:25

BRAVO JIBOU,RUȘINE ZALĂU !!!!!

>

in 11 Ianuarie 2017 7:36

Cata minciuna ! In parcul industial jibou nu sunt mai mult de 250 muncitori .Au fost scoase la licitatie anul trecut 2 parcele de teren dar nu s-a prezentat nimeni la licitatie !iar noi vorbim de turci !!!credeți -ma lucrez in primarie.

>

in 11 Ianuarie 2017 8:10

Ce vise ! PAI DACA IN PARCUL INDUSTRIAL AR LUCRA 1000(una mie!!!)DE OAMENI, LA IESIREA DIN SCHIMB, AR INUNDA JIBOUL! ZIARISTULE, CIFRA REALA ESTE DE CEL PUTIN 8-9(NOUA !!!)ORI MAI MICA! PROBLEMA ESTE CA ORI PRIMARUL A LUAT-O RAZNA, ORI TU TE-AI IMBATAT CAND L-AI INTERVIEVAT !

>

in 11 Ianuarie 2017 8:32

corect cel de la 7;36 si 8;10

Coco>

in 11 Ianuarie 2017 11:09

Cum sa se inunde Jiboul cand muncitorii se duc acasa cu carutele peste deal (rezolvare simpla a problemelor de trafic ) ?

pt.autor si nu numai>

in 11 Ianuarie 2017 11:20

1.atatia muncitori or fost in proiect...realitatea e alta si e cruda...2. firma se cheama FRAVEN.

4000 serios?!>

in 11 Ianuarie 2017 13:01

4000??? WTF? Nu exista at

>

in 11 Ianuarie 2017 13:47

Ghiurco e baiat destept, nu cred ca a dat asemenea cifre; Cine stie ce si-o fi notat habaucul de edy...

>

in 11 Ianuarie 2017 13:48

Ghiurco e baiat destept, nu cred ca a dat asemenea cifre; Cine stie ce si-o fi notat habaucul de edy...

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.