Jiboul face recepția
șoselei ocolitoare

8
1717

 

Jiboul face recepția <br>șoselei ocolitoare

A fost finalizata investiția de peste șase milioane de euro prin care Jiboul s-a ales cu o frumoasa șosea de centura. Mai este doar o problema de rezolvat, dupa cum ne spune viceprimarul cu atribuții de primar din Jibou, Ana Indrieș. Și anume trecerile la nivel cu calea ferata, care, spune vicele orașului, este treaba CFR. Recepția lucrarilor la centura Jiboului va avea loc joi, 18 februarie. 

Șoseaua s-a construit în doua etape. Primul tronson realizat a fost cel care ocolește tot centrul orașului. Centura leaga drumul județean 108A spre Someș Odorhei cu drumul ce iese din Jibou peste Valea Agrijului și merge spre comuna Creaca. Al doilea tronson se continua de la gara CFR, pe care o ocolește, și va lega drumul ce vine dinspre Prodanești de drumul ce face legatura între Zalau și Jibou pe ruta Mirșid. stop_coloana
Demersurile pentru realizarea centurii ocolitoare au început odata cu vizita din 2014 a vicepremierului, pe atunci, Liviu Dragnea în urbea de pe Someș. La momentul respectiv, primarul - acum destituit pentru o condamnare cu suspendare - Eugen Balanean a discutat despre importanța realizarii centurii care sa ocoleasca centrul orașului, lucru care l-a determinat pe Dragnea sa urgenteze începerea lucrarilor.
Anul acesta, Jiboul s-a ales și cu modernizarea unei zone pietonale în centrul orașului, care a capatat astfel o alta fața.

 

 

 

COMENTARII

  1. Nu se lauda ghiurco cu aceasta realizare? El sa ne spuna cati bani primeste de la cons.judetean pentru pamantul dus din Cuceu cu masinile lui ,ale lui balanean si ...mai stim noi ale cui...INTREBAREa 1 : Nu era mai simplu sa se foloseasca balastrul si nisipul din lunca Somesului (dat fiind faptul ca aceasta centura merge paralel cu Somesul pe toata lungimea lui ), decat sa se aduca din CUCEU?!! INTREBAREA 2 : PRIMARIA JIBOU AVEA O BALASTIERA !!! Ce de bani se puteau economisi la bugetul local ! Raspunsul ar trebui sa-l primim de la fostul edil Balanean si de la viitorul edil,(fereasca sfantul !!!), dan ghiurco !!!

  2. 8,01 : Balastiera primariei nu mai exista de mult timp ; Fostul primar Balanean a desfintat aceasta balastiera , iar pamantul se pare ca l-a cumparat tot el. De fapt dosarul este in curs de cercetare si asteptam cu nerabdare concluziile Fie ce o fi, numai sa nu se intoarca inapoi la primarie ca-i vai de capul nostru...

  3. S-a adus pamant sau balastru din Cuceu pana la Somes si trebuie si platit ? Iar din Somes s-a dus balastru in Cuceu sa se astupe gropile?! Si toate pe banii nostri?! Suntem nebuni?! Doamne Dumnezeule, ne-am tunat cu totii!!!! Frumoase meleaguri, pacat ca sunt locuite...

  4. foarte bine si frumos ca au reusit sa faca aceasta investitie, dar de ce nu ati dat mai multe date despre investitie? cati km are? cateva date despre ea si poate o schita, sa-si faca oamenii o ideie despe coordonatele acestei investitii. Unde incepe si unde se gata, caci eu unul nu striu care e drumul 108A?

  5. ce sosea ocolitoare poate pentru cei de pe odorheiului ,tudor vladimirescu ,libertati dar cu cei de pe traian si 22 decembrie ce fac,pentru ca toate camioanele vor trece pe aici????

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.