I.S.J. Salaj - putere mai mare de decizie in relatia cu scolile private din judet. Ordin de ministru

4
3161

 

I.S.J. Salaj - putere mai mare de decizie in relatia cu scolile private din judet. Ordin de ministru

Noi atributii prin sordin de ministru. Astfel, Inspectoratele scolare judetene primesc un rol mai mare in relatia cu scolile particulare. Vor verifica si aproba planurile de scolarizare de la toate scolile si gradinitele private, dar vor si valida numarul de elevi. Pana acum, aveau doar rol de avizator.
Noile prevederi se regasesc in OMEN nr. 5090/2019, ce prevede si noi reguli pentru evidenta efectivelor de prescolari si elevi scolarizati in unitatile de invatamant particular.
"Inspectoratele scolare verifica si aproba proiectele planurilor de scolarizare propuse de catre unitatile de invatamant particular in raport cu capacitatea de scolarizare a unitatii de invatamant, validand numarul de elevi/prescolari pe nivel de invatamant, filiera, profil, specializare/domeniu, pentru elevii si prescolarii cu varsta peste 3 ani din invatamantul general obligatoriu particular si confesional acreditat, precum si pentru cei din invatamantul profesional si liceal acreditat, particular si confesional, din unitatea de invatamant."

COMENTARII

  1. A inceput sa se aplice in stil neaos prevederile legii 118/2019. Conducerile scolilor au trimis cererile catre politie, care trebuie sa verifice ca invatatoarele, profesoarele, femeile de serviciu nu sunt in Registrul ''pradatorilor sexuali''. Oare cine va indrazni sa mai pupe un copil in scoala?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.