SondajRSS Feed

Primul pas important pentru a pune frana risipei din banul public

Ionel Ciunt spune ca va eficientiza serviciile subordonate Primariei Zalau

22 Decembrie 2016

Primarul Zalaului, Ionel Ciunt, a anuntat ca de anul viitor, din primul trimestru, va aduce mai multa eficienta in administratia locala prin unificarea Citadin cu Uzina Electrica si prin modificari la Directia Generala de Administrare a Domeniului Public (DGADP).
Uzina Electrica va disparea ca societate comerciala si va trece in subordinea Citadin. Ciunt a spus ca vor fi modificari si la DGADP, aceste modificari facandu-se dupa ce va fi modificata organigrama Primariei Zalau.
Practic, cele doua societati subordonate Primariei Zalau - Citadin si Uzina Electrica - si unul din serviciile subordonate (DGADP) vor fi mai eficiente, in sensul ca banii de la buget local vor fi mai bine dramuiti.
Tot de la primarul Ionel Ciunt am aflat ca de la 1 ianuarie 2017, Transurbis va functiona cu o noua conducere, mandatul directorului Dan Ruzici expirand pe 27 decembrie.
"Uzina Electrica cu Citadin, intr-un procent de 99 la suta, pana la finalul trimestrului intai din 2017, vor fi impreuna. Va fi o singura societate, probabil cu o directie in cadrul Citadin, care sa aiba ca obiect de activitate ceea ce face acum Uzina Electrica. Dar, sigur, e o analiza de care vorbeam, sunt lucruri care trebuie clarificate sub aspectul patrimoniului pe care il are Uzina Electrica. Transurbisul va ramane in forma actuala, incercand sa punem o noua conducere acolo incepand cu anul viitor, de la 1 ianuarie. Nu pot da nume, pentru ca este competenta Consiliului de Administratie si nu pot sa fac nicio speculatie. DGADP deocamdata ramane in forma in care functioneaza acum, pentru ca este o directie in cadrul Primariei si odata cu modificarea organigramei Primariei, care se va realiza anul viitor, probabil ca si DGADP se va modifica ca structura. DGADP este angajat al Primariei", spune primarul Ionel Ciunt.

Citadin, ADP si Uzina Electrica cheltuiesc impreuna 20 la suta din bugetul Primariei

Cele trei societati subordonate Consiliului Local Zalau – Uzina Electrica, Directia Generala de Administrare a Domeniului Public si Citadin - au primit in acest an, in total, 20 la suta din bugetul de cheltuieli al Primariei Zalau.
Bugetul total de cheltuieli al Primariei Zalau este de 129.348.000 de lei (partea de cheltuieli de functionare). Din acesti bani, suma de 25.766.000 de lei se duce catre cele trei societati – Citadin, Uzina Electrica si DGADP.
Cei mai multi bani, conform bugetului, ii primeste Uzina Electrica – 12.949.000 de lei. Pe locul al doilea in topul cheltuiri banilor din bugetul Primariei Zalau se afla Citadin. 

Ionel Ciunt spune ca va eficientiza serviciile subordonate Primariei Zalau
Firma Citadin (care este SRL cu Consiliu de Administratie si cu AGA), subordonata Consiliului Local Zalau, primeste in total doar pentru reparatii de strazi, intretinere spatii verzi si salubritate suma de 11.300.000 de lei.
DGADP are un buget de doar 1.517.000 lei.
Citadin primeste 4.500.000 de lei pentru a repara strazile din oras, 2.300.000 de lei pentru a se ocupa de spatiile verzi din oras si 4.500.000 de lei pentru a se ocupa de serviciile de salubrizare.
DGADP primeste 1.517.000 lei pentru a se ocupa de intretinerea cimitirelor, a pietelor, a toaletelor publice si pentru semnalizarea rutiera.
Pana in 2010, Citadin si DGADP erau una si aceeasi institutie, cu acelasi buget de cheltuieli. “nsa, pentru a nu se ajunge la disponibilizarea angajatilor, s-au creat doua societati comerciale, care si-au impartit saricinile.
Uzina Electrica are la ora actuala ca obiect de activitate intretinerea iluminatului stradal si intretinerea centralelor termice din unitatile scolare.
Practic, in prezent, trei societati subordonate Consiliului Local Zalau fac in total treaba pe care o poate face o singura societate. Asta inseamna o multime de sefi si sefuleti, cu salarii pe masura.

Directia de Patrimoniu comanda; DGADP executa

DGADP este de fapt o directie cre executa dipozitiile altei directii din primaria Zalau – Directia Patrimoniu. Modificarea organigramei Primariei Zalau s-ar putea referi si la faptul ca acum DGADP este o directie care poate fi integrata Directiei Patrimoniu. DGADP are la ora actuala 60 de angajati, in timp ce Directia Patrimoniu are si ea 39 de angajati, din care patru sunt functii de conducere.

Un sef  la 25 de muncitori

Cele trei societati subordonate Consiliului Local Zalau – Citadin, Uzina Electrica si DGADP – au in total 284 de salariati. Uzina Electrica are 40 de salariati, Citadin are 184 de salariati si DGADP are 60 de salariati. Daca numaram directorii si sefii de servicii, rezulta ca la fiecare 25 de muncitori exista cate un sef, bine platit.

Vizualizari 2167
Comentarii articol

>

in 22 Decembrie 2016 8:00

Prea multi sefi, prea putine utilaje si oameni competenti sa lucreze. La Citadin chiar si angajatii de pe buldo excavator si de pe basculanta umbla cu pantofi cand conduc masinile. Va dati seama ce mentalitate este la sefi ... . Totusi unificarile astea d-le primar trebuiau facute deja. Trebuie sa aveti sefi foarte putini, utilaje multe si bune, altfel nu o sa realizati nimic.

>

in 22 Decembrie 2016 8:07

Totusi am o intrebare .. care sunt proiectele facute de angajatii primariei pe investitii in perioada 2012-2015???? si la care sa se fi lucrat in anul 2016 ???? Va spun eu nici unul. PRimaria Zalau are 0 proiecte importante licitate pe investitii in anul 2016. Nu este nici un santier in tot orasul. Ionele o sa te vad pe tine cate licitatii incepi in anul 2017. De ce nu le dai de lucru angajatilor din primarie???? Sunt atatea neajunsuri si tu o scalzi la - 10 grade. Hai la treaba ca oamenii te-au votat si nu au rabdare. Altfel o sa dispari si tu din peisaj ca Raducu. Apropo ce mai face Raducu. Inca e la caldurica? PArca Ionel trebuia sa ne spuna public ilegalitatile de la Uzina Electrica. Gata se va stinge totul ? Cati km de teava au vandut astia nu ne spune nimeni de la Uzina Electrica???. Aceasta institutie de sifonat bani. Niste magari.

>

in 22 Decembrie 2016 8:17

Uzian Electrica a sapat strazile si nu a refacut la forma initiala. Adresele la primaie sunt facute degeaba ca nimeni nu te baga in seama. INCOMPETENTA cat cuprinde

>

in 22 Decembrie 2016 8:19

Uzina Electrica firma fara activitate si cu o gramada de angajati. Acolo este un exemplu clasic de pierdere de active, de instrainare de bunuri si jaf. Toate s-au intamplat sub semnatura lui Capalnasiu. Acel baiet fain si cu tenul masliniu care s-a dovedit o gluma de primar si-a batut joc de oras. Sper sa ajungi la puscarie nesimtitule. Daca nu cu asta macar cu terenurile tale si ale lui Nistorescu din Valea Mitii. Verificati doar. Nistorescu managerul panarama.

>

in 22 Decembrie 2016 8:27

Nu putem spune ca Citadin nu a mai miscat in toamna asta ceva. Pentru ca multe capete de strazi din Sarmas Dealu Morii si alte zone au fost pietruite si destule strazi asfaltate. Lucruri care se puteau face demult, daca nu a vrut Capalnasiu asa a si primit voturile. Insa vrem proiecte majore de infrastructura Ionel Ciunt. Care inseamna reabilitare de strazi atat subteran cat si la suprafata. Nu merge cu carpeli de Citadin. Astea is bune o vreme. Serviciul investitii al Primariei este dezastru. Acolo ai un communist care este deposit. Treceti la treaba ca lumea nu mai are rabdare. Altfel o sa dispareti din peisajul politic tot PSD-ul. Cine pierde Zalaul pierde totul.

>

in 22 Decembrie 2016 8:46

Aduceti-va Dom Primar niste organizatori industriali de la Michelin ca tot aveti(inca)neamuri p-acolo.Dati-le jos botnitele in "societatile"astea ale dvs si-o sa vedeti eficienta dupa aia.Baietii stiu meserie!.Bai c-o sa va lase fara lipitorii de afise pentru campaniile care vin! Lasand la o parte declaratiile sforaitoare,n-o sa faceti NIMIC.Chiar daca aveti bunavointa sistemul nu v-o permite.Poate faceti publice organigramele respectivelor institutii,ca sa vada tot orasul cam cat de "apolitici" sant cei de pe cracile de sus ale organigramelor.Si cat ne mai ofuscam noi pe vremuri,cand ne spuneau mincinosii aia de la Europa Libera cum ca nu poti sa fii nimic in comunism daca nu esti membru de partid.Ha,ha,in vremea de azi nu poti sa fii taxator la buda publica,daca nu esti afiliat politic.Va doresc succes in ceea ce vreti a face si Sarbatori Fericite.

>

in 22 Decembrie 2016 9:39

Domnule ziarist,solicitati listele cu membrii in consiliile de administratie si adunarile generale ale actionarilor de la societatile respective si facetile publice.

>

in 22 Decembrie 2016 11:00

DL CIUNT ARATA CE FACE UN SEFI PENTRU SALARIUL PE CARE LE ARE CHIAR SI LA PRIMARIE CONFORM DECLARATIEI DE AVERE SI SALARIUL UNUI MUNCITORI DE LA CE LE DOUA UNITATI MANCATOARRE DE BANI. CU SALARIUL MINIM PE ECONOM IE BUCURATE CA MAI STAU,,,,, PENTRU SEF TREBUIE SA FIE CEL PUTIN TREI LA UNU OARE DE CE......

>

in 22 Decembrie 2016 12:13

Uzina electrica care nu are nici o activitate cu cel mai mare buget . 40 de oameni care taie frunza la caini .

>

in 22 Decembrie 2016 16:12

afara cu cei de a lui capalnas sunt multi pa la personal tereb sport prin firme etc.jos cu ei.fii ciont.

>

in 22 Decembrie 2016 16:13

>

in 22 Decembrie 2016 16:16

Oare d-nul primar stie ca in cartiere nu este lumina intre blocuri , iar pomii sunt cat blocurile ....nu intereseaza pe nimeni dar si cei din cartierele de blocuri platesc impozit !!!

pt.boi>

in 22 Decembrie 2016 16:58

boilor,lucrai voi pe salariul si condiiile asigurate la cele trei soc.ale primariei apoi vb.;problema e banii... daca n ai bani nu faci nimic...bani n ai ca n ai locuri de munca,baiu i ca in tr.3 si 4 productia industriala a scazut,vezi michelin care n a prea lucrat in dec embrie asa ca...mai usor cu lectiile si analizati realitatea...apropo, banii luati din banca pt. finalizarea halei centrale s au platit???

>

in 22 Decembrie 2016 18:51

eficientizare presupune informatizarea si tehnologizarea unor activitati ,,,o hartia sa mearga prin angajati din primarie nu sa o plimbe cetateanul

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.