Ionel Ciunt aduce la Zalau inca 22 de milioane de euro din fonduri europene

37
5413
Ionel Ciunt aduce la Zalau inca 22 de milioane de euro din fonduri europene

Zalaul va avea 20 de autobuze electrice si arterele principale reabilitate complet.

Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, a semnat ieri, 29 august, cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, un nou contract de finantare din fonduri europene, poate chiar cel mai important proiect pentru dezvoltarea municipiului Zalau. Valoarea totala a contractului este de aproape 22 milioane euro, bani din care se vor achizitiona 20 de autobuze electrice, se vor construi statii de încarcare electrice si se va reabilita infrastructura rutiera pe str. Gh. Doja, str. C. Coposu, str. 22 Decembrie 1989 si str. A. Iancu, respectiv se vor executa lucrari de preluare a apelor pluviale, interventii pe carosabil, trotuare, spatii verzi si piste de biciclete.
"Lucrarile care se vor realiza în cadrul acestui proiect vor creste gradul de confort al locuitorilor municipiului Zalau, fiind reabilitate aproape toate arterele importante ale orasului: Bulevardul M. Viteazu, str. S. Barnutiu, str. Closca, str. Gh. Doja, str. C. Coposu, str. 22 Decembrie 1989 si str. A. Iancu", a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau.
Si vicepremierul Romaniei, Daniel Suciu a postat cateva fotografii pe facebook alaturi de primarul Zalaului, Ionel Ciunt, unde a postat si un mesaj. "Investitii pentru reabilitarea strazilor, dar si pentru modernizarea transportului public din municipiul Zalau. Am semnat astazi un nou contract de finantare prin POR – se vor aloca 30 de milioane de lei proiectului Primariei Zalau. Concret, strazile Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja, 22 Decembrie 1989 vor beneficia de: amenajarea trotuarelor; piste de biciclete; reabilitare carosabil; amenajare statii de autobuz; amenajare spatii verzi aferente; amplasare mobilier urban; realizare si extindere canalizare pluviala; semaforizare. Se vor achizitiona si 20 de autobuze electrice cu statiile de încarcare aferente, se va implementa un sistem de monitorizare a flotei, dar si unul de e-ticketing si de informare calatori. Totul pentru comunitatile din acest judet. Pentru ca da, în centrul actiunilor noastre stau si vor sta întotdeauna oamenii.", spune vicepremierul si ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu.

Primaria Zalau isi propune sa dea ordin de incepere in ultima parte a lunii septembrie la lucrarile de reabilitare pe strada Ghoerghe Doja – carosabil, trotuare si piste de biciclete. Lucrarile ar urma sa inceapa din zona Parcului Padure Bradet spre centru.
Firma ANADOL a castigat licitatia si a fost declarata castigatoare, iar incepand cu luna ianuarie 2020 va livra primele autobuze electrice. Autobuzele vor intrat in linia de fabricatie in luna octombrie-noiembrie, iar in luna decembrie, cel tarziu ianuarie vor fi livrate primele autobuze electrice. Autobuzele vor fi livrate de firma Anadol in serii de cate 5, incepand cu cele de 10-11 metri, iar spre final vor fi livrate cele mari de 12 metri.

COMENTARII

  1. Graiul, sunteti normali la cap?! Ce cuvinte obscene am folosit in comentariul sters?! Cenzurari ca niste comunisti ce ati ramas! Nici macar un cuvant cu tenta obscena nu am folosit!!!

  2. Vrem si reluarea proiectului existent cu introducerea troleibuzelor, nu doar a autobuzelor electrice. Pe langa ca sunt tot nepoluante, au si avantajul ca nu trebuie incarcate de la statii.

  3. Daca tot s-a adus in discutie semaforizarea pe aceste artere, consider ca niste semafoare sau sensuri giratorii ar fi utile in urmatoarele intersectii: 22 Dec. cu S. Oros (zona parcarii Primariei), pe Doja la interectiile cu Stadionului, Muncitorilor si A. Iancu si pe C. Coposu la intersectiile cu A. Saguna, cu Kossuth si cu A. Iancu. Eventual semafoare si la unele treceri de pietoni!

  4. Nu mai faceti ca pe Crasnei, unde s-a ingustat carosabilul!!! Dimpotriva, traficul fiind si asa tot mai mare, e necesar sa avem mai multe benzi functionale macar pe aceste artere importante! Ar trebui 4 benzi functionale pe toata lungimea arterelor Gh. Doja si S. Barnutiu, 3-4 benzi pe 22. Dec., pe tronsonul dinspre centru, 3 benzi pe C. Coposu, eventual si pe A. Iancu!

  5. interesant.... primarul semneaza unde ii arata frumuselul sin poza.... apoi astea doi dau noroc si isi si fac poza ..... daca nu avea ciunt copii credeam ca e pe invers..... articol de adormit copii si poze facute pentru campanie..... apropos ... cand il vad pe ciunt la cortul de pe platou ca sa ii spun cateva.

  6. AAsa o sa faca pista de biciclisti pe Doja cum am vazut pista de biciclisti facuta pe bulevard, asa cum au promis? promisiuuuuni promisiuni, doar se apropie campania. mai puneti botu inca pe 4 ani...

  7. Poate accesati ceva fonduri si pentru realizarea canalizarii in cartierul Dimbu Morii. In secolul 21 mai exista cartiere cu case fara canalizare intr-un oras resedinta de judet (in conditiile in care au aproape toate comunele)

  8. Bravo lui.nu am fost niciodata la alegeri dar o sa ma duc ca primarul asta chiar merita reales ca a facut f multe pt cetateni.fostul primar pnl-ist ce a facut in 3 ani?asa ca astia care se bat in piept ca ei sunt mai buni sa lase mai moale cu laudatul si cu promisiuni de?arte...

  9. Pt.toma necredinciosul de la9.27.daca nu ma crezi hai ca iti arat buletinul sa vezi ca nu am votat niciodata dar de acum incolo il voi vota pe dl.Ciunt pt ca merita.

  10. Artur, ce sa fac sa nu-mi blocati IP-ul? Eu nu vorbesc urat, dar nu pot sa nu zic ca momentan suntem condusi de prosti/incompetenti! Dancila, Niculicea, Serban, Iordache etc.De la Salaj: Cota Dana, Pop Gheorghe Intelectualul, Senatoreasa, Pop Lucy, Nosa din Brebi, Ciunt de la USR etc.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.